Sora Ministrului Educației și-a băgat firma fără activitate în PNRR – Senatul României, hotărâre cu dedicațieLigia Deca a fost înfiptă bine pe scaunul de ministru al Educației. Nimeni nu are curajul să iasă din ordinele lui Iohannis. Ea este protejata Președintelui Klaus Iohannis. A fost consilieră la Cotroceni vreme de șapte ani. Înainte de acest moment, Ligia Deca nu a avut prea mari realizări.

Ministrul Educației are o soră care a reușit să-și bage firma în PNRR. Programul prin care zeci de miliarde de euro vin de la Bruxelles în România a fost penetrat de minusculul SRL al Mirelei Deca, reiese din ancheta lumeapolitica.ro

Deși are un nume pompos, President Energy Grup nu a avut o activitate spectaculoasă în afaceri. Cu toate acestea, sora ministrului educației a reușit un lucru spectaculos. President Energy Grup SRL a semnat un memorandum cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice.

President Energy Grup este o firmă minusculă. SRL-ul este irelevant în industria energetică. Sora ministrului Educației a reușit să-și împingă compania în Planul Național de Redresare și Reziliență prin mijloace numai de ea știute.

În raportul anual din 2020, ICSI anunța faptul că a semnat cu SRL-ul deținut de Gabriela Mirela Deca un memorandum.

Ligia Deca a ajuns la Controceni la 33 de ani. Numirea Ligiei Deca în funcția de consilier de stat avea loc la nouă ani de la momentul la care terminase studiile inginerie navală în Constanța. Doi ani a urmat un master tot în același domeniu. Într-un final apoteotic a devenit doctor în științe politice.

Încă de la înființare Terra Natural Proiect a avut ca obiect de activitate Producția, transportul și distribuția energiei electrice. Același obiect de activitate a fost adăugat în 2021 și la firma Energ Eficient Serv.

Cea mai interesantă companie deținută de Mirela Deca este President Energy Grup. Aceasta a suferit o modificare a obiectului de activitate în 2021 când i-a fost adăugat ca obiect de activitate „fabricarea gazelor”.

În 2021 când sora ministrului devenea brusc interesată de energie, Anghel Mihai Titus devenea asociatul ei în President Energy Grup. Acesta este consilier la Senatul României. În 2016 a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Decizia nu a avut efect, iar în prezent Titus lucrează tot la Senat.

Potrivit anchetei lumeapolitica.ro, pentru ca lucrurile să meargă ca unse pentru firma deținută de sora Ligiei Deca, numele firmei a fost introdus într-o hotărâre a Senatului României. În martie 2021 camera superioară a Parlamentului adoptă Hotărârea 29/2021.

Actul normativ solicită Guvernului în regim de urgență elaborarea unei strategii naționale referitoare la hidrogenul lichid. „România deţine, conform anexei la prezenta hotărâre ce cuprinde prezentarea tehnologiei de către persoana juridică care o deţine „Gazificarea deşeurilor organice” şi Brevet de invenţie, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, RO 126941B1” se arată în Hotărârea nr. 29/2021 semnată de șefa interimară a Senatului, Alina Gorghiu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.