Sorin Oprescu rămâne cu condamnarea de 10 ani de închisoare. Cererea fostului edil al Capitalei, respinsă de judecători

best auto leo vaslui

Curtea de Apel București a respins, vineri, ca neîntemeiată, o contestație depusă de Sorin Oprescu prin care solicita anularea condamnării de 10 ani și 8 luni de închisoare primită într-un dosar de corupție.

„În baza art. 432 Cod procedură penală respinge, ca neîntemeiată, contestaţia în anulare formulată de contestatorul condamnat Oprescu Sorin Mircea împotriva deciziei penale nr 575/A/13.05.2022 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul 42389/3/2015. Definitivă”, se arată în decizia CAB, potrivit Agerpres.

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, pe 13 mai 2022, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru săvărșirea infracțiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu.

În dosarul cu pricina, Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuința sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administrației Cimitirelor, bani care ar fi proveni din acte de corupție.

Fostul primar al Capitalei a plecat din România înainte de a fi pronunțată decizia în acest dosar, fiind localizat în Grecia, de unde autoritățile refuză să îl extrădeze.

Sorin Oprescu a fost lăsat în libertate contra unei cauţiuni de 5.000 de euro în urmă cu aproape două luni, când a susţinut în faţa instanţei elene că a ajuns să fie condamnat în baza unui denunţ şi în condiţiile în care în România a existat o „euforie” privind trimiterea în judecată a unor politicieni. Într-o audiere precedentă, el s-a prezentat drept un om care a refuzat să „stea în genunchi” şi a prezentat condiţiile din penitenciarele româneşti, care nu-i permit nici un regim adecvat, nici îngrijiri medicale şi a susţinut că eventualele căi de atac pe care le are la dispoziţie împotriva sentinţei sale vor fi „aprobate post-mortem”.

Acesta s-a plâns de condiţiile din penitenciarele din România, arătând că toaletele nu au uşi, iar opt deţinuşi sunt cazaţi într-o cameră de opt metri pătraţi, iar în ceea ce priveşte hrana, deţinuţii au de ales între „cartofi cu cartofi în fiecare zi, orez cu orez”, adică tot ce nu avea voie să mănânce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.