SUA nu văd semne că China ajută Rusia să evite sancțiunile occidentale

best auto leo vaslui


WASHINGTON, 17 aug. Până acum, SUA nu a văzut niciun semn că China oferă vreo asistență Rusiei pentru eludarea sancțiunilor occidentale, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.
„Am comunicat în mod clar Beijingului care vor fi implicațiile unui astfel de sprijin, dar până acum nu am văzut niciun semn că China își va schimba cursul în vreun fel în această direcție”, a spus Price în timpul unui briefing regulat.

Administrația americană a amenințat în mod repetat China că țara va „plăti scump” dacă va ajuta Rusia să eludeze sancțiunile impuse împotriva acesteia. Washingtonul a susținut că, împreună cu zeci de aliați, ei „ar percepe un preț mare de la China” dacă ar începe să furnizeze arme Rusiei sau ar ajuta la eludarea sancțiunilor.
Occidentul a intensificat presiunea de sancțiuni asupra Rusiei, ceea ce a dus la creșterea prețurilor la electricitate, combustibil și alimente în Europa și Statele Unite. Președintele rus Vladimir Putin a afirmat anterior că politica de limitare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung pentru Occident, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii globale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.