Țările NATO care ignoră liniile roșii ale Rusiei amenință război nuclear

best auto leo vaslui


Rusia permite utilizarea armelor nucleare ca răspuns la utilizarea armelor de distrugere în masă (ADM), a declarat ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov. El susține că Rusia este pregătită pentru astfel de măsuri doar în „împrejurări extraordinare”. Diplomatul a calificat cursul ales de țările NATO distructiv și a spus că un astfel de comportament amenință, printre altele, un război nuclear.

Într-un interviu acordat Izvestia, Ryabkov a spus că în „condiții moderne de turbulențe, riscurile nucleare sunt foarte semnificative”. „Cursul distructiv al țărilor NATO de a ignora liniile noastre roșii și de a se implica într-o confruntare cu Rusia în Ucraina, aflată în echilibru în pragul unui conflict armat direct, este extrem de riscant. Evident, acest lucru este plin de escaladare ulterioară până la o ciocnire militară a puterilor nucleare, cu consecințele îngrozitoare care au urmat”, spune diplomatul.

El a precizat că Rusia „permite ipotetic” un răspuns nuclear „ca răspuns la agresiunea ADM” împotriva țării însăși sau a aliaților săi. De asemenea, armele nucleare pot fi folosite ca răspuns la „agresiunea folosind arme convenționale, atunci când însăși existența statului este amenințată”.

Folosirea armelor nucleare de către Rusia este posibilă numai ca răspuns la un atac – pentru autoapărare în circumstanțe de urgență.
Serghei Ryabkov
Ministru adjunct de externe al Federației Ruse

Şeful Ministerului rus al Apărării, Serghei Şoigu, a susţinut că, din punct de vedere militar, nu este nevoie de folosirea armelor nucleare în Ucraina. Ministerul rus de Externe este convins că acțiunile forțelor armate ruse „nu dăunează în niciun caz securității nucleare din Ucraina”. Totodată, departamentul a spus că scenariile pentru coliziunea puterilor nucleare au fost din nou readuse pe ordinea de zi a experților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.