Tinerețe Șocantă: minor din Bârlad printre autorii jafului ca in filme de la Iași

best auto leo vaslui

Într-un scenariu desprins parcă dintr-un film de acțiune, un jaf incredibil a avut loc în municipiul Iași. Opt indivizi înarmați cu bâte și cuțite, cu cagulele trase pe față, au pătruns într-un apartament în care se desfășura o petrecere aniversară. Participanții la petrecere au fost ținuți cu mâinile ridicate și deposedați de bani, telefoane mobile și bijuterii. Ulterior, victimele au reușit să alerteze autoritățile.

Pe data de 4 septembrie, în jurul orei 00:00, poliția a fost sesizată prin apel unic de urgență 112 cu privire la acest eveniment șocant. La momentul respectiv, în apartamentul din Iași se aflau tineri care sărbătoreau. Persoane necunoscute au pătruns în locuință, i-au amenințat pe cei prezenți și le-au cerut să le predea bani și bunuri deținute. Apoi, tâlharii au părăsit locul, luând cu ei 50 de lei și alte bunuri.

Autoritățile au reușit să identifice rapid cei opt tâlhari, ceea ce a fost o surpriză pentru toată lumea, deoarece aceștia erau adolescenți. Doi dintre ei abia împliniseră vârsta majoratului, iar ceilalți erau minori, cu unul dintre aceștia având sub 16 ani. Șocant este că unul dintre minori este originar din Bârlad.

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au efectuat percheziții domiciliare la locuințele fiecăruia dintre tâlhari, reținându-i pe toți pentru 24 de ore. Aceștia au fost ulterior prezentați în fața magistraților de drepturi și libertăți, cu excepția minorului care, la data comiterii faptei, nu avea încă 16 ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Iași: “La data de 27 septembrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași au efectuat nouă percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la tâlhărie calificată. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 04 septembrie, în jurul orei 00:00, într-un imobil din municipiul Iași în care se aflau mai mulți tineri, ar fi pătruns mai multe persoane, care i-ar fi amenințat și le-ar fi solicitat bani și bunuri pe care le dețineau și, ulterior, au părăsit imobilul, sustrăgând 50 de lei de la unul dintre tineri, precum și alte bunuri. În urma perchezițiilor, au fost identificate nouă persoane, fiind conduse la cercetări. Totodată, au fost ridicate o serie de bunuri care prezintă interes în cauză. În baza probatoriului administrat în cauză, opt persoane au fost reținute de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași, pentru 24 de ore. La aceeași dată, cei opt urmează să fie prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.”

Polițiștii din mai multe secții de poliție și jandarmii au fost implicați în această operațiune complexă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Într-adevăr, viața poate întrece uneori orice scenariu de film, iar acest jaf incredibil din Iași este un exemplu elocvent în acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.