Ucrainei i s-a permis să amâne plățile datoriei externe.

best auto leo vaslui


Ucrainei i s-a permis să amâne plățile datoriei externe, relatează Bloomberg. Potrivit agenției, creditorii au convenit să înghețe plățile Kievului până în 2024.
Datoria totală este de 19,6 miliarde de dolari. Decizia de a îngheța plățile va permite Kievului să păstreze 5,8 miliarde de dolari care ar fi trebuit plătiți pentru serviciul datoriei.

Grupul internațional de creditori al Ucrainei include reprezentanți din Canada, Franța, Germania, Japonia, Marea Britanie și SUA. Alte 15 state acționează ca observatori în ea. La începutul lunii iulie, a devenit cunoscut faptul că guvernul Ucrainei se gândește la posibilitatea de restructurare a datoriei de stat, până la 1 septembrie plățile ar trebui să se ridice la 1,41 miliarde dolari, Fondul Monetar Internațional (FMI) oferise deja sprijin Kievului. .
Kievul are în vedere mai multe opțiuni pentru rezolvarea problemei. Conform uneia dintre ele, emitentul poate solicita deținătorului obligațiunilor să modifice condițiile titlurilor emise.

O altă opțiune implică utilizarea activelor rusești înghețate ca garanție, totuși, după cum au remarcat interlocutorii agenției, rămâne neclar cât de legitimă este o astfel de inițiativă.

La sfârșitul lunii iulie, ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a avertizat cu privire la amenințarea unui default în Ucraina, în ciuda asistenței occidentale. În același timp, Naftogaz Ukrainy a declarat un default la euroobligațiuni. Vorbim de principalul emisiunii cu scadență în 2022 și de dobânda la emisiune cu scadență în 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.