Ursula von der Leyen anunță că statele membre UE vor antrena un număr suplimentar de 15.000 de soldați ucraineni


Ţările membre ale Uniunii Europene urmează să antreneze un număr suplimentar de 15.000 de militari ucraineni, astfel că totalul va ajunge la 30.000.

Actuala misiune de pregătire a fost lansată în noiembrie şi are ca scop să ofere instruire individuală, colectivă şi specializată pentru forţele armate ucrainene, conform unui comunicat de presă.

Misiunea ajută armata ucraineană să îşi apere teritoriul şi să protejeze populaţia civilă şi a fost creată ca răspuns la solicitarea Ucrainei de a primi sprijin în urma invaziei ruse.

UE își intensifică sprijinul pentru Ucraina în termeni concreți. De la începutul agresiunii ruse, UE și instituțiile sale financiare au mobilizat peste 37,3 miliarde de euro pentru a sprijini reziliența generală economică, socială și financiară a Ucrainei.

Pentru prima dată în istorie, UE va finanța achiziționarea și livrarea de arme și alte echipamente unei țări care este atacată. În același timp, UE consolidează sancțiunile împotriva Kremlinului, precum și a regimului Lukașenko din Belarus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.