Venus neagră: ce s-a întâmplat cu femeia cu șoldurile cele mai mari?

Sarah Bartman – și există o femeie care a fost supranumită „Venus neagră”. Cel puțin asta este porecla pe care i-a dat-o Abdelatif Keshish. Acesta este un regizor din Franța care a realizat un film dedicat eroinei. Hotentoții erau grupurile etnice africane pe care le reprezenta Sarah. Mai întâi a fost luată prizonieră de boeri, apoi a devenit un exponat viu în Europa.
Robie
Istoria nu a păstrat informații despre care era numele adevărat al acestei femei. Prima variantă a venit cu locuitorii Angliei. Rachel Holmes, care a publicat cartea The African Queen: The Real Life of the Hottentot Venus, și-a dedicat o parte din munca acestei povești.

Se spune că plecarea definitivă din pământurile natale a avut loc la vârsta de 21 de ani. Dar a fost capturată de boeri la vârsta de trei ani. În același timp, doar o moarte crudă îi aștepta pe părinți. Apoi a locuit cu fermieri albi în Africa, destul de bogați.
Dar într-o zi doctorul William Dunlop a venit să-i viziteze. A invitat-o ​​pe fată să meargă cu el în Marea Britanie, unde i-a promis un venit bun din cauza particularităților ei.

Un timp mai târziu, guvernatorul uneia dintre coloniile olandeze i-a dat lui Sarah permisiunea să plece. Ea a ajuns la Londra.
Ce sa întâmplat mai departe?
După aceea, Sarah Bartman a devenit o adevărată expoziție vie, deși inițial i s-a promis oportunitatea de a primi o educație. A fost supusă audierii publice, iar în cușcă a stat complet goală. În societate, o astfel de demonstrație a provocat o reacție ambiguă. Prin urmare, medicul a ales să scape de însoțitorul său.

Ea a fost apoi predată în mâinile unui francez, al cărui nume era Rezho. A antrenat animale la circ. Dar nici acolo, Sarah nu era populară și aproape că nu aducea venituri.

Fără educație, era greu să găsești o altă modalitate de a câștiga bani, cu excepția prostituției. În 1815, femeia a murit de o boală venerică, pe care a contractat-o ​​în cursul vieții sale ulterioare. Cel puțin, regizorul Keshish vorbește despre un astfel de final al poveștii. Dar biografii construiesc alte presupuneri. De exemplu, că moartea eroinei ar putea fi asociată cu pneumonie sau variola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.