Veronica Drăgălin nu exclude dezbateri pe formarea unui DNA ca în RomâniaNoua șefa a Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova, Veronica Drăgălin, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu respinge încă ideea formării unei structuri de luptă anticorupție ca în România, acolo unde există Direcția Națională Anticorupție.

„Vreau să văd dacă este un sistem care lucrează bine, sau dacă trebuie cumva ceva mai drastic. Eu nu mi-am format încă o opinie. M-am gândit la asta. Vreau să am discuții cu procurorii din Procuratura Anticorupție. Nu sunt toți de acord cu acest lucru [formarea unei structuri pe modelul DNA]. Vrem să vorbim și cu alți experți și cu alte instituții ca să ne facem toate aceste lucruri cât mai bine”, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a precizat în campaniile electorale din ultimii ani că și-ar dori ca o structură unica de luptă anticorupție să existe și în Republica Moldova, după modelul DNA-ului din România, în prezent aceste atribute fiind împărțite la mai multe instituții care acționează mai mult sau mai puțin independent. 

Drăgălin a mai explicat că experiența sa internațională o va ajuta pe ea și instituția pe care o conduce să lucreze mai bune cu instituții de anchetă din SUA sau cu Interpol.

„Vin ca o persoană care vine din SUA și al legături cu instituții din această țară, dar și la Interpol. Referitor la banii scoși din țară vrem să cooperăm cu partenerii externi pentru a aduce în țară banii furați”, a mai spus Drăgălin.

sursa: anticoruptie.md

1 thought on “Veronica Drăgălin nu exclude dezbateri pe formarea unui DNA ca în România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.