Viktor Orbán iese la atac: De pe urma conflictului din Ucraina au de câștigat SUA

best auto leo vaslui

Primul ministru al Ungariei, Viktor Orbán, a declarat că nu poate obține singur de la conducerea Uniunii Europene anularea sancțiunilor împotriva Rusiei, acest lucru îl pot face numai Germania și Franța, anunță Tass, potrivit Rador.

Într-un program difuzat astăzi pe postul de radio Kossuth, Orbán a remarcat că în puterile sale stă numai diminuarea prejudiciului adus de sancțiuni propriei țări. Orbán a subliniat că „doar germanii sau francezii ” pot schimba poziția UE cu privire la sancțiuni, iar resursele politice ale Ungariei nu sunt suficiente pentru acest lucru. „Nu pot decât să diminuez daunele”, a spus șeful Guvernului ungar, reafirmându-și atitudinea negativă față de politica de sancțiuni a Bruxellesului. El este de părere că cineva în conducerea UE trebuie să spună: „Oamenilor, am stricat totul, este timpul să ne oprim”, pentru că în continuare problemele legate de sancțiuni nu pot decât să sporească.

„Dacă s-ar produce acest lucru, prețurile la purtătorii de energie ar scădea imediat, iar împreună cu acestea inflația s-ar reduce de două ori”, a remarcat Orbán.

El și-a reafirmat, de asemenea, poziția sa anterioară, potrivit căreia Europa se află în cea mai mare pierdere din cauza conflictului din Ucraina și a sancțiunilor impuse Rusiei, în vreme ce Statele Unite nu au decât de câștigat de pe urma acestui lucru. „Din punct de vedere economic, singurul sau cel puțin principalul perdant ca rezultat al războiului (din Ucraina) este Europa”, a spus Orbán, adăugând că „America câștigă cu siguranță”.

În ceea ce privește Rusia, după părerea lui Orbán, „problema este discutabilă” – dacă câștigă sau pierde ea în urma conflictului ucrainean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.