Vizita în SUA, un succes – Zelenski se întoarce cu miliarde de dolari și sistemul de rachete Patriot


Președintele american a anunțat, în timpul întâlnirii, că SUA va ajuta în continuare Ucraina inclusiv cu rachete Patriot. La începutul zilei de miercuri, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat o asistență suplimentară de 1,85 miliarde de dolari pentru Ucraina în domeniul securității, inclusiv primul transfer de sisteme de apărare antirachetă Patriot.

Volodimir Zelenski: „Am venit în SUA pentru a transmite mulțumiri din partea poporului ucrainean pentru poporul american. Alianța dintre Ucraina și SUA este istorică. În ultimele 3 zile am început o nouă fază a acestei relații cu SUA, am devenit parteneri și aliați în adevăratul sens al cuvântului și am simțit și azi în decursul întâlnirii acest lucru.

Vă mulțumesc, dle Biden, pentru susținere și pentru că ați fost vârful de lance în această alianță internațională care a venit în sprijinul nostru. Toate țările din lume au luat opoziție față de Rusia  și ne concentrăm pe cooperare și înțelegere în viitor.”

Biden i-a spus lui Zelensky că americanii din ambele partide politice sunt alături de ucraineni și, împreună cu aliații „din Europa, Japonia și din alte locuri, pentru a se asigura că veți avea asistența financiară umanitară și de securitate de care aveți nevoie”, inclusiv un transport de sisteme de rachete de apărare antiaeriană Patriot, anunțat recent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.