Zelenski, un nou apel la Occident: „Livrările de tancuri occidentale trebuie să vină înainte de o nouă invazie a tancurilor ruseşti”

best auto leo vaslui

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat miercuri miliardarilor, oamenilor de afaceri şi politicienilor care participă la Forumul Economic Mondial de la Davos şi le-a spus că livrările occidentale de tancuri şi unităţi de apărare antiaeriană ar trebui să ajungă în Ucraina mai repede, înainte ca Rusia să-şi desfăşoare propriile atacuri.

Zelenski s-a adresat prin videoconferinţă participanţilor de la Davos, iar discursul său vine cu două zile înainte ca aliaţii occidentali să se întâlnească, vineri, la baza aeriană Ramstein din Germania, în condiţiile în care marea întrebare care stă pe buzele tuturor este dacă Berlinul va permite ca tancurile sale de luptă Leopard să fie furnizate Kievului pentru a ajuta la alungarea forţelor ruseşti.

„Aprovizionarea Ucrainei cu sisteme de apărare aeriană trebuie să se facă înainte de următoarele atacuri cu rachete ale Rusiei”, a declarat Zelenski. „Livrările de tancuri occidentale trebuie să vină înainte de o nouă invazie a tancurilor ruseşti”, a punctat el.

La aproape 11 luni de când Rusia şi-a invadat vecinul, forţele Moscovei deţin teritorii în estul şi sudul Ucrainei. Luni de zile, Kievul a ţinut piept forţelor ruse pe câmpul de luptă, dar Moscova a cheltuit resurse uriaşe pentru a încerca să avanseze în est.

„Zilnic, există lupte în est. Rezistăm cu fermitate, cu hotărâre”, a declarat Zelenski.

În cadrul forumului, el a fost întrebat dacă este îngrijorat de securitatea sa personală, după ce ministrul său de interne a murit miercuri într-un accident de elicopter. El a spus că nu este îngrijorat. „Părerile mele nu s-au schimbat. Noi avem nevoie de muniţie, eu nu mă grăbesc să plec nicăieri”, a spus el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.