Ziarul suedez a publicat o fotografie a secțiunii distruse de 50 de metri a Nord Stream

best auto leo vaslui


STOCKHOLM, 18 octombrie. Jurnaliştii suedezi, împreună cu experţi norvegieni, au descoperit şi fotografiat secţiunea distrusă de 50 de metri a Nord Stream, tipul de daune indică folosirea forţei extreme. Acest lucru a fost relatat marți de ziarul Expressen, care a publicat primele fotografii de la locul incidentului.
Publicația a primit permisiunea autorităților suedeze și daneze de a filma sub apă la o adâncime de 80 m în Marea Baltică. Imaginile au fost realizate cu o dronă subacvatică de la compania norvegiană Blueye Robotics.

„Numai forța extremă poate deteriora un metal atât de gros”, a spus operatorul norvegian de drone Trond Larsen. „Conform uneia dintre versiuni, de-a lungul țevii sa format o fisură lungă”, a adăugat el. Potrivit ziarului, forța exploziei, înregistrată de echipamente seismologice, „a fost echivalentă cu un cutremur de 2,3 pe scara Richter”.
După cum puteți vedea în imagini, unele fragmente de țeavă au chiar margini ascuțite, în timp ce altele au metal deformat grav. „În partea de jos sunt împrăștiate resturi care seamănă cu părți ale unei conducte”, a spus Larsen.

Pe 27 septembrie, Nord Stream AG a raportat „distrugere fără precedent” care a avut loc cu o zi înainte „pe trei șiruri ale conductelor de gaze offshore Nord Stream și Nord Stream 2”. Seismologii suedezi au înregistrat două explozii pe 26 septembrie de-a lungul traseelor ​​conductelor. Procuratura Generală a Federației Ruse a inițiat un dosar pentru un act de terorism internațional după deteriorarea gazoductelor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.