AUR Vaslui are o nouă conducere, impusă de la centru

best auto leo vaslui

Organizația județeană a AUR Vaslui suferă, în aceste zile, mutații. Conducerea centrală a decis schimbarea celei locale, impunând-o pe ieșeanca Laura Gherasim în frunte, fără a consulta măcar vasluienii. Deputatul Raisa Enachi a decis să plece din partid, în vreme ce ceilalți auriști sunt dezorientați.

Membrii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) sunt dezorientați în aceste zile de schimbările care au loc în organizație, asupra cărora nu au avut niciun cuvânt. La mijlocul săptămânii, la Vaslui a descins secretarul general al AUR, Titus Păunescu, care, pur și simplu, a tăiat și spânzurat, dictându-le celor de la Vaslui cine va conduce, cine se va ocupa de comunicare, cine va ține legătura cu centru. Astfel, cum are o formă de organizare proprie, AUR de la Vaslui va fi condus de trei coordonatori pe județ, Ionel Sandu, Sorin Chelmu și Vlad Dicu, președintele organizației locale Vaslui. Bârlădeanul Octavian Chiriac a devenit secretarul general al organizației, în vreme ce ieșeanca Laura Gherasim va fi cea care se va ocupa de comunicarea cu centrul, cu Bucureștiul, fiind, în realitate, liderul local. După spusele lui Titus Păunescu aceasta va fi secondată de ziaristul Lucian Timofticiuc, directorul cotidianului local Vremea Nouă, care îi va oferi „ajutor”, pe linia „relațiilor cu presa”.

Imediat după această ședință și schimbarea conducerii județene, deputatul Raisa Enachi, deși apreciată la centru pentru munca depusă în cei aproape 4 ani de mandat, a decis că părăsește partidul, în vreme ce Ion Filimon, fostul coordonator pe județ, a acuzat ingerințele din exterior, acuzând că partidul a căzut pradă unor manevre obscure și jocurilor de interese.

Noul lider real al organizației pare a fi devenit Laura Gherasim, care, în ședința în care a fost desemnată, a ținut, în fața membrilor AUR de la Vaslui, un discurs aiuritor în care a susținut că nu a venit să ia, ci să dea, spunând, în același timp, că este așteptată de mama sa, foarte bătrână, în mașină, arătând astfel că face eforturi pentru a fi la Vaslui.

Cea mai mare parte a vasluienilor din AUR au fost luați complet prin surprindere de deciziile care s-au luat de la centru și comentează pe rețelele de socializare și grupurile de dialog ale membrilor, cu atât mai mult cu cât fosta conducerea a acuzat faptul că, în realitate, partidul a fost preluat de Lucian Timofticiuc. „Noul coordonator AUR VASLUI este desemnat Lucian Timofticiuc! Felicitări AUR!”, a scris, ironic, pe pagina sa de socializare fostul coordonator al organizației Ion Filimon.

Surse :Monitorul de Vaslui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.