Florin Barbu minte! Cum circulă TIR-urile ucrainene cu cereale, dar fără sigilii, prin România

best auto leo vaslui

Mai mulți fermieri tineri au urmărit TIR-urile cu cereale care intră prin Vama Siret, iar pe unul dintre ele, cu număr de Ucraina, l-au și oprit. Într-o filmare făcută de fermieri, aceștia demonstrează cum era sigilat de formă camionul respectiv și au un mesaj către ministrul agriculturii, Florin Barbu.

“Domnule Ministru, unde e sigiliul la vagoanele astea de Ucraina? Aici, pe lateral, nimic. Aici, în spate, la cârlige astea care basculează oblonul, nimic, niciun cablu. Avem, aici, un sigiliu cu cablu doar pe porţile oblonului din spate, dar jos, la oblonul principal, nu există niciun fel de cablu, niciun fel de sigiliu.

Poate găsiţi nişte colegi pe acolo, pe la Guvern, să vă explice cum se descarcă vagoanele astea, care-i procedura, ce tehnologie au pe ele. Nu cred că le descarcă la găleată. Ia, uitaţi, niciun fel de cablu, niciun fel de sigiliu, nimic! Chestiile astea coboară, oblonul vine cu totul în spate, fără să fie afectat cablul şi cu sigiliul pe care le puneţi dumneavoastră cu patentul.”, conform imaginilor de pe andreeastroe.ro și prezentate în emisiunea ”Agrojurnal” de la Digi24.

Potrivit spuselor tinerilor, acești au sunat la 112, iar poliția sosită la locul incidentului i-a amendat pentru “manifestație fără autorizație”, mai notează sursa citată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.