6 mai, AUR scoate românii în stradă! Ringo Dămureanu: Ieşim în stradă pentru copiii României, pentru păduri, pentru companiile care încă sunt ale statului român, dar şi pentru toate celelalte resurse pe care vor să ni le fure

best auto leo vaslui

Un protest organizat ar urma să aibă loc pe 6 mai în faţa Palatului Parlamentului. Vicepreşedintele AUR, Ringo Dămureanu, a declarat vineri că manifestația este împotriva legilor educaţiei şi a proiectului de lege 145/2023 privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie, pe care le consideră „anti-naţionale şi anti-familie”.

„Pe 6 mai protestăm faţă de legile anti-naţionale şi anti-familie pe care coaliţia de guvernare vrea să le promoveze. Cu cât suntem mai mulţi, cu atât putem să oprim proiecte precum legea 145/2023 sau Legile Educaţiei. Ieşim în stradă pentru copiii României, pentru păduri, pentru companiile care încă sunt ale statului român, dar şi pentru toate celelalte resurse pe care vor să ni le fure. Zi de zi, prin toate politicile anti-naţionale şi anti-familie care sunt promovate de guvernanţi, România pe care o ştiam cu toţii dispare. Fiecare român trebuie să îşi pună o întrebare simplă: în ce ţară vrea să trăiască? Într-o ţară liberă, independentă, demnă şi respectată? Sau într-o ţară predată cu totul, vândută? Ştim cu toţii răspunsul! Doar împreună putem să îi facem şi pe cei care ne conduc să înţeleagă ce ne dorim”, a spus Dămureanu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, Proiectul de lege 145/2023 privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie trebuie respins în integralitate.

„Avem de a face cu un text care nu a fost scris cu intenţii bune şi nu poate fi modificat în niciun fel pentru a fi acceptabil. Este un proiect de lege extrem de viclean de la un capăt la altul, în cazul căruia nu se pune problema erorii sau a nepriceperii omeneşti. În loc să ne contrazicem unii cu alţii fără motiv în privinţa acestui proiect, varianta cea mai bună este aceea de a fi respins în integralitatea sa şi să cerem răspunsuri de la doamna ministru Firea, autoarea acestui proiect toxic. Vorbim despre un proiect care, în aparenţă, este menit să prevină extragerea din mediul familial a copiilor din familiile vulnerabile şi ajutorarea acestor familii pentru a depăşi orice risc de abandon familial. Dar, în realitate, prevederile din acest proiect instituie sărăcia, educaţia, vaccinarea cu schema completă ca motive pentru incapacitate de a creşte copii. Legea 145 afectează inclusiv copiii lăsaţi in ţară de părinţii care muncesc în diaspora”, a mai afirmat Ringo Dămureanu, preşedintele AUR Dolj.

El susţine că prin acest proiect de lege multe persoane vor ajunge în situaţia în care să li se spună că sunt prea sărace pentru a-şi creşte singure copilul.

„Aceştia, bogaţii ţării, cei care se bucură de case mari, lux şi opulenţă, ei ne vor spune cum este bine să ne creştem copiii. Dacă nu, vei fi monitorizat trimestrial sau semestrial şi ţi se va aplica un plan de intervenţie, pe care ei îl numesc „planul de servicii”. Este evident că primii vizaţi sunt oamenii săraci, apoi persoanele cu dizabilităţi şi copiii nevaccinaţi, nelimitându-se doar la aceste categorii. Acest proiect deschide Cutia Pandorei a abuzurilor! După ce citeşti acest proiect de lege, te simţi îngrozit de faptul că monitorizarea trimestrială sau semestrială şi planul de intervenţie sunt aplicate familiilor care se încadrează în cel puţin o categorie decisă, subiectiv, de către minţile întunecate ale celor care au propus un asemenea text oribil. Dacă devii şomer, dacă suferi un accident de muncă sau ai dizabilităţi, vei fi verificat, vizitat la domiciliu şi ţi se va întocmi un plan de serviciu, urmând să participi la activităţi de remediere. De asemenea, chiar dacă ai doi copii crescuţi cum trebuie, dar stai într-o garsonieră, vei fi monitorizat de către cei care se ocupă de „prevenirea separării”. Dar ce se întâmplă la finalul celor 12 luni de monitorizare?”, se întreabă vicepreşedintele AUR.

În legătură cu dezbaterea privind Legile educaţiei, Dămureanu spune că aceasta a fost „de faţadă, făcută pe repede înainte, în care articolele sensibile din lege au fost amânate până în ultimul moment”.

„Se forţează adoptarea unei legi care nu răspunde solicitărilor venite din partea profesorilor, a părinţilor, dar şi a elevilor. Actuala coaliţie aflată la putere vrea să forţeze trecerea cât mai rapidă a acestor legi şi asta în ciuda tuturor protestelor şi contestărilor pe care le-au primit fie de la părinţi, fie de la profesori, fie de la sindicate. Nu se sinchiseşte această coaliţie, cum la fel nici doamna Ligia Deca nu dă semne că ia în seamă toate aceste observaţii şi contestări care vin de la părinţi şi profesori. Impresia generală este de luptă foarte anevoioasă”, a mai spus Ringo Dămureanu.

Vicepreşedintele AUR a amintit că formaţiunea a propus o serie de amendamente. „Avem câteva victorii pe care merită să le pomenim. Printr-un amendament al nostru se va prevedea înfiinţarea de şcoli şi de unităţi de învăţământ în afara graniţelor ţării, mai cu seamă în acele regiuni unde există comunităţi româneşti istorice foarte numeroase. A doua victorie pe care am repurtat-o este că printr-un amendament am reintrodus măsura de exmatriculare a acelor elevi recalcitranţi, ale căror fapte sunt într-atât de grave încât ei nu mai pot fi toleraţi în mediul şcolar în care au fost. O a treia victorie este că am reuşit ca liceele pedagogice să continue să formeze învăţători, deşi la început se renunţase la această intenţie”, a declarat deputatul Ringo Dămureanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.