7.500 de euro mită pentru un post de ajutor de mecanic la metrou / Trei persoane, arestate pentru fraudarea unui concurs la Metrorex

best auto leo vaslui

Trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, în timp ce alte nouă au fost plasate sub control judiciar, fiind acuzate de fraudarea unui concurs de angajare la Metrorex. Conform procurorilor, acestea ar fi cerut mită între 6.000 şi 7.500 de euro de la fiecare candidat pentru angajarea pe un post de ajutor de mecanic la metrou.

Metroul din BucurestiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dosarul penal a fost deschis în 2022 de către Parchetul Tribunalului București, care a anunțat joi că în urmă cu o zi au fost puse sub urmărire penală și reținute pentru 24 de ore trei persoane acuzate de constituire de grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă. Joi, Tribunalul București a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, alte nouă persoane au fost plasate sub control judiciar, fiind cercetate pentru cumpărare de influenţă în legătură cu fraudarea concursului organizat de Metrorex S.A.

Potrivit procurorilor, în noiembrie 2022 cele trei persoane au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, cu scopul fraudării unui concurs organizat de Metrorex S.A. pentru ocuparea unor posturi de „mecanic ajutor locomotivă”.

Cum funcționa rețeaua de angajări pe șpagă la metrou

  • „Candidaţii la concurs apelau la diverşi intermediari, unii dintre ei fiind angajaţi sau foşti angajaţi din cadrul METROREX S.A., persoane care îi cunoşteau pe inculpaţii C.M.C., P.D. şi B.D.C (n.r.- cele trei persoane reținute).
  • Inculpatul C.M.C. comunica suma de bani pretinsă pentru a-şi folosi influenţa faţă de inculpaţii P.D. şi B.D.C., supraveghetori în timpul concursului, pentru ca aceştia să-i ajute pe candidaţi să fraudeze concursul”, spun procurorii Parchetului Tribunalului București.

Sumele de bani cerute de la fiecare candidat variau între 6.000 și 7.500 de euro.

Sursă:hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.