Accident în Slovenia, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetăţeni spre Italia

best auto leo vaslui

MAE anunţă că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de către autorităţile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localităţile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetăţeni români spre Italia. Trei cetăţeni români au decedat, iar alţi patru au fost transportaţi de urgenţă la o unitate medicală, mai spune MAE. Ulterior, MAE a revenit precizând că în autocar erau 29 de cetăţeni români şi că, dintre cei patru răniţi, doar trei au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind acum în afara pericolului. Ceilalţi 22 de români au primit băuturi calde şi mâncare, urmând a fi preluaţi de un alt autocar pentru a ajunge la destinaţie.

UPDATE – ”În continuarea informaţiilor referitoare la accidentul rutier produs la data de 3 februarie 2023 în Republica Slovenia, pe autostrada A1, între localităţile Garčiani-Murska Sobota, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, potrivit datelor actualizate obţinute de echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ljubljana, care s-a deplasat în cursul dimineţii la locul accidentului, precum şi în baza verificărilor suplimentare efectuate împreună cu autorităţile slovene, în autocar se aflau 29 de cetăţeni români”, a arătat MAE, vineri după-amiază.

Dintre aceştia, trei au murit şi alţi patru au fost răniţi.

”Totodată, în urma dialogului echipei Ambasadei României la Ljubljana cu reprezentaţii unităţii medicale în cadrul căreia au fost internaţi pentru îngrijiri medicale cei patru cetăţeni români răniţi, a rezultat că doar trei dintre aceştia au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol la acest moment. MAE precizează că ceilalţi 22 de cetăţeni români sunt în siguranţă, le-au fost puse la dispoziţie băuturi calde şi alimente şi urmează să fie preluaţi de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei către destinaţie”, a afăugat sursa citată.

De asemenea, Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autorităţile slovene şi cu cetăţenii români implicaţi în accident şi acordă asistenţă consulară, inclusiv sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces, conform competenţelor legale.

MAE precizează că românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următorul telefon de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Slovenia: +386 40980068.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de către autorităţile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localităţile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetăţeni români spre Italia. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi cu privire la circumstanţele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la faţa locului pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români implicaţi în accident. 

Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetăţeni români au decedat, iar alţi patru au fost transportaţi de urgenţă la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalţi 25 de pasageri se află într-o locaţie a Agenţiei Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziţie băuturi calde şi alimente, urmând să fie preluaţi de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei, precizează MAE. 

MAE informează că, anterior notificării, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă în legătura cu acest accident. Ancheta autorităţilor slovene cu privire la acest accident este în desfăşurare.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autorităţile locale privind evoluţia stării de sănătate a răniţilor, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, precum şi sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces.

MAE precizează că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Republica Slovenia: +386 40980068.

Sursa: News.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.