Acțiunea polițiștilor vasluieni pentru siguranța scolară: elevi prinși chiulind de la orele de curs

best auto leo vaslui

Într-o inițiativă menită să asigure un mediu educațional sigur și să combată absenteismul școlar, polițiștii din Vaslui au demarat controale în localurile din proximitatea unităților de învățământ pentru a-i depista pe elevii care părăseau școala în timpul orelor de curs. Recent, această acțiune a avut loc cu succes în județ, conducând la identificarea a zece adolescenți din liceu care chiuleau de la ore pentru a petrece timp în baruri.

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a declarat că, în cadrul acestei acțiuni, cei zece elevi absenți de la cursuri au fost identificați și îndrumați să se întoarcă la școală. Datele acestora au fost transmise și școlilor la care sunt înscriși, astfel încât să se poată lua măsurile corespunzătoare pentru a preveni repetarea acestui comportament.

Această acțiune face parte dintr-un proiect mai amplu inițiat de Inspectoratul de Poliție Județean, cu scopul de a preveni și combate absenteismul școlar. În cadrul proiectului, polițiștii au interacționat cu elevii direct în școli, discutând cu aceștia despre consecințele comportamentelor antisociale și ale consumului de droguri.

În data de 28 septembrie 2023, un număr de 12 polițiști și 6 jandarmi au desfășurat activități la Liceul Tehnologic “Alexandru Ioan Cuza” Bârlad și Liceul Tehnologic “Petru Rareș” Bârlad, concentrându-se pe informarea și conștientizarea elevilor din clasa a IX-a cu privire la efectele dăunătoare ale consumului de substanțe psihoactive, precum și pe combaterea absenteismului școlar. În cadrul acestor activități, s-a pus accentul pe transmiterea de informații relevante privind problemele cu care se confruntă adolescenții în perioada lor de dezvoltare. Până în prezent, au fost instruiți un total de 443 de elevi și 23 de cadre didactice în cadrul acestui proiect.

Prin astfel de inițiative, autoritățile din Vaslui își propun să creeze un mediu școlar mai sigur și să ofere sprijin elevilor pentru a-și continua educația într-un mod responsabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.