Adrian Axinia (AUR), către ministrul Muncii: Încetați mascarada cu pensiile speciale. Știm că nu vreți să le eliminați!

best auto leo vaslui

Deputatul AUR Adrian Axinia a afirmat astăzi, în timpul dezbaterii din Camera Deputaților pe marginea moţiunii simple împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, că singurul obiectiv al ministrului PSD este acela de a mulțumi clienta politică din jurul coaliției de guvernare. În context, Axinia a subliniat că AUR susține demiterea acestui ministru incompetent.

Deputatul AUR a subliniat că din 2020 și până astăzi, pensiile normale, care respectă principiul contributivității, au crescut doar cu 19,68%, în timp ce acoliții PSD-PNL-UDMR ies la pensie la 45 de ani și beneficiază de privilegii.

„I-ați trădat și mințit pe părinții și bunicii noștri. În 2020, când erați în opoziție, promiteați că pensiile vor fi majorate cu 40% dacă ajungeți la putere, iar acum o lună făceați următoarea afirmație, depășim cu această creștere acel ultra vehiculat 40%. Domnule Budăi, cum puteți să spuneți așa ceva? În decembrie 2020 pensia medie în România era de 1 636 lei, în ianuarie 1 958 de lei. Vorbim de o creștere de 19,68 %, nici măcar jumătate din ce ați promis. Încetați mascarada cu pensiile speciale. Știm că nu vreți (să le eliminați n.r.), beneficiarii acestor bani nemunciți, care nu sunt bazați pe principiul contributivității, reprezintă clientela coaliției de guvernământ PNL-PSD-UDRM. Premierul beneficiază de pensie specială, președintele Iohannis se pregătește de pensie specială, la fel și primarii și președinții de consilii județene. Este normal că nu vreți să eliminați această nedreptate.

La AEP vă pregătiți să instalați un om care are nu mai puțin de trei pensii – una pe baza contributivității și 2 pensii speciale însumând 70.000 de euro numai anul trecut. Vă acordați drepturi peste drepturi și le spuneți cu cinism oamenilor care muncesc din greu să contribuie pentru țară, în timp ce voi înșivă ieșiți la pensie la 45 de ani și vă angajați la stat”, a declarat Axinia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.