Aleksandr Lukașenko: Este un moment unic pentru a pune capăt războiului din Ucraina, înainte ca Rusia să treacă la economia de război


Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, consideră că în prezent este un moment favorabil pentru a opri conflictul din Ucraina, informează agenția belarusă de stat BelTA.

„Acum există o situație unică, o văd și o simt intuitiv, când este posibil să punem capăt acestui conflict. S-ar putea să nu mai existe un alt moment ca acesta”, a declarat Aleksandr Lukașenko. „Și Rusia este pregătită astăzi să facă pași către o reglementare pașnică. Trebuie să profităm de acest moment până când Rusia își va pune economia pe picior de război. Este un moment unic”, a spus Aleksandr Lukașenko. În același timp, liderul de la Minsk a afirmat că războiul Moscovei împotriva Kievului este „pentru a asigura securitatea Rusiei – astfel încât să nu existe niciodată semne de agresiune împotriva Rusiei de pe teritoriul Ucrainei”.

Aleksandr Lukașenko a menționat că Moscova a căutat inițial pacea, după ce a purtat două runde de negocieri în Belarus, dar Ucraina „a refuzat planul deja gata care era pe masă” la insistențele „Occidentului și americanilor”. „Atunci ei (n.r. – participanții la negocieri) au plecat la Istanbul, apoi au refuzat totul, deși pe masă era un plan de reglementare. Cred că Occidentul și americanii au împins Kievul să nu facă o negociere. Rusia a oferit negocieri încă din prima zi. Noi am fost participanți la acest proces, l-am organizat, l-am văzut”, a declarat Aleksandr Lukașenko.

Alexandr Lukașenko a subliniat că, mai devreme sau mai târziu, orice război se încheie în pace, iar cel din Ucraina nu face excepție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.