Aleksandr Lukașenko: Este un moment unic pentru a pune capăt războiului din Ucraina, înainte ca Rusia să treacă la economia de război

best auto leo vaslui

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, consideră că în prezent este un moment favorabil pentru a opri conflictul din Ucraina, informează agenția belarusă de stat BelTA.

„Acum există o situație unică, o văd și o simt intuitiv, când este posibil să punem capăt acestui conflict. S-ar putea să nu mai existe un alt moment ca acesta”, a declarat Aleksandr Lukașenko. „Și Rusia este pregătită astăzi să facă pași către o reglementare pașnică. Trebuie să profităm de acest moment până când Rusia își va pune economia pe picior de război. Este un moment unic”, a spus Aleksandr Lukașenko. În același timp, liderul de la Minsk a afirmat că războiul Moscovei împotriva Kievului este „pentru a asigura securitatea Rusiei – astfel încât să nu existe niciodată semne de agresiune împotriva Rusiei de pe teritoriul Ucrainei”.

Aleksandr Lukașenko a menționat că Moscova a căutat inițial pacea, după ce a purtat două runde de negocieri în Belarus, dar Ucraina „a refuzat planul deja gata care era pe masă” la insistențele „Occidentului și americanilor”. „Atunci ei (n.r. – participanții la negocieri) au plecat la Istanbul, apoi au refuzat totul, deși pe masă era un plan de reglementare. Cred că Occidentul și americanii au împins Kievul să nu facă o negociere. Rusia a oferit negocieri încă din prima zi. Noi am fost participanți la acest proces, l-am organizat, l-am văzut”, a declarat Aleksandr Lukașenko.

Alexandr Lukașenko a subliniat că, mai devreme sau mai târziu, orice război se încheie în pace, iar cel din Ucraina nu face excepție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.