Alexandru Muraru: Voi face o sesizare la Tribunalul Bucureşti privind scoaterea AUR în afara legii. Există o teamă de a aplica legea şi o frică de asumare greu de înţeles / Suntem la o răscruce, AUR va ajunge să producă lucruri de neimaginat astăzi

best auto leo vaslui

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, anunţă că va depune o sesizare la Tribunalul Bucureşti privind scoaterea AUR în afara legii, el precizând că în România există ”o teamă de a aplica legea şi o frică de asumare greu de înţeles”.

Alexandru Muraru a declarat vineri pentru News.ro că va sesiza Tribunalul Bucureşti pentru declanşarea acţiunii de scoare în afara legii a AUR. El a  precizat că nu poate spune când va face acest demers, motivând că este nevoie de timp şi că totul trebuie realizat cu sprijinul unei case de avocatură.

Muraru consideră că autorităţile române ar trebui să fie mult mai ferme, el dând ca exemplu Republica Moldova, unde democraţia este impusă ”cu toate mijloacele”.

”Se observă din ce în ce mai evident un lucru. Democraţia e impusă cu toate mijloacele acolo, în Republica Moldova, pe când în România o formaţiune extremistă degradează spaţiul public şi democraţia pe zi ce trece. În Republica Moldova, liderul extremiştilor şi neofasciştilor e interzis de câţiva ani, la Bucureşti însă e liber, atacă instituţiile, atacă Parlamentul, asediază persoane şi conduce marşuri ale urii. E o teamă de a aplica legea, o frică de asumare greu de crezut şi de înţeles. Suntem la o răscruce, AUR va ajunge să producă lucruri de neimaginat astăzi. Modelul lor e cel al Zorilor Aurii din Grecia”, a afirmat deputatul PNL, Alexandru Muraru.

Liberalul susţine că trebuie acţionat şi nu trebuie aşteptat, explicând că în Grecia un partid extremist a comis atentate până ce a fost scos în afara legii.

”Avem nenumărate acţiuni AUR, de la acte ilegale şi proteste neautorizate, tentative repetate de intrare în clădirea Parlamentului. Am văzut acum şi cu muniţie plus agresarea şi aceste ameninţări cu moartea la adresa unor membri ai Parlamentului. De asemenea, incitarea la violenţă apare între argumentele pentru care un partid poate fi scos în afara legii”, a mai afirmat deputatul PNL, Alexandru Muraru.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.