Alternativa pentru Germania (AfD) cere „dizolvarea controlată” a UE: „Răbdarea noastră cu UE s-a epuizat”

best auto leo vaslui

Partidul de dreapta german Alternativa pentru Germania (AfD) pledează pentru o dizolvare controlată a Uniunii Europene, conform proiectului de program al partidului înainte de alegerile pentru Parlamentul European, citat de Welt.

„Răbdarea noastră cu UE s-a epuizat. Prin urmare, ne străduim pentru o dizolvare ordonată a UE și pentru crearea unei noi comunități economice europene de interese, o uniune a națiunilor europene”, în proiectul de documentul AfD.

Potrivit autorilor documentului, UE și elitele sale globaliste s-au îndepărtat de mult de ideile originale ale părinților fondatori ai comunității europene, transformând Uniunea Europeană într-o „structură nedemocratică” care atrage din ce în ce mai multă violență și „a gestionat de o birocrație necontrolată”.

În plus, Alternativa pentru Germania dorește să obțină dizolvarea Parlamentului European și să se opună restricțiilor suplimentare ale suveranității naționale în favoarea UE. Decizia privind intrarea Germaniei în noua comunitate europeană, creată în locul unificării, ar trebui, potrivit autorilor documentului, să fie luată doar la un referendum național.

Ultimele sondaje arată creșterea popularității partidului Alternativa pentru Germania până la niveluri record în timpul existenței sale. De exemplu, un sondaj YouGov publicat la începutul acestei luni a arătat că 20% dintre alegători sunt pregătiți să voteze pentru AfD: cu un punct procentual mai mult decât pentru principalul partid din coaliția de guvernământ, Partidul Social Democrat din Germania (SPD). Doar opoziția Uniunea Creștin Democrată (CDU) are un rating mai mare – 28 la sută.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.