Americanii vor furniza Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Patriot.

best auto leo vaslui

Liderul diplomației americane Antony Blinken a anunțat, miercuri, că Statele Unite vor livra Ucrainei sistemul de apărare antiaeriană Patriot, relatează AFP și Reuters, conform Agerpres.

„Tranşa de ajutor de astăzi include pentru prima dată sistemul de apărare antiaeriană Patriot, capabil să doboare rachete de croazieră, rachete balistice cu rază scurtă de acţiune şi avioane la o altitudine net superioară celei la îndemâna sistemelor de apărare care au fost furnizate până acum”, a afirmat secretarul de stat Antony Blinken.

Sistemul de apărare antiaeriană Patriot face parte dintr-un nou pachet de ajutor militar în valoare de 1,85 miliarde de dolari.

Din această sumă, un miliard de dolari sunt destinați livrării către Ucraina de „capabilităţi de apărare antiaeriană şi de lovire de precizie extinse”, iar 850 de milioane de euro vor fi folosiți pentru asistenţă de securitate.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va efectua o vizită în SUA. Liderul de la Kiev a afirmat anterior că vizita în SUA are drept obiectiv consolidarea „rezilienţei şi capabilităţilor de apărare ale Ucrainei” în contextul bombardamentelor ale armatei ruse cu rachete şi drone asupra reţelei de electricitate şi de alimentare cu apă în plină iarnă.

Sursa: 60m.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.