ANM anunță ninsori ,viscol și zăpadă troienită în toată țara

best auto leo vaslui

ANM anunţă trei zile de iarnă autentică în România, cu frig, ninsori abundente și vânt puternic.

Începând de vineri, 27 ianuarie, ca fi un episod de iarnă în majoritatea zonelor țării, anunță meteorologii. Vom avea ninsori în zonele mai joase de relief, inclusiv în Capitală.

”Adică ninsori la început în regiunile sud-vestice mâine noaptea adică se vor extinde în partea de sud ca și precipitații, dar sub formă de ploaie pe parcursul zilei de vineri, iar vineri noaptea din nou se vor transforma în lapoviță și mai ales ninsoare.

Vineri noapte în prima parte a zilei de sâmbătă în toată partea de sud-est și de est a țării noastre, în timp ce în restul zonelor vorbim de precipitații destul de slabe, pentru că acestea vor fi și însemnate cantitativ ce se va întâmpla în jumătatea sudică a teritoriului și în rest precipitații slabe, destul de amestecate.

În zonele montane însă, ne așteptăm în mare parte din interval să ningă, să se depună strat consistent de zăpadă, mai ales în Carpații Meridionali și nu numai la altitudini mari, ci și în zonele mai joase montane, pornind chiar de pe la 700-800 de metri până la altitudini foarte mari, să avem precipitații în general sub formă de ninsoare”,a anunțat meteorologul Alina Șerban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.