ASF, precizări importante după decizia instanței de a respinge cererea Euroins legată de autorizația de funcționare

best auto leo vaslui
ASF, precizări după decizia instanței de a respinge cererea Euroins legată de autorizația de funcționare Foto: INQUAM/Octav Ganea

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a făcut precizări după ce Curtea de Apel București a decis joi respingerea cererii Euroins de suspendare a deciziei de retragere a autorizației de funcționare. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a făsu precizări după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins, joi, ca neîntemeiată, cererea Euroins România de suspendare a Deciziei prin care Autoritatea a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a asigurătorului. În cazul în care Euroins ar fi primit undă verde din partea instanței, vânzarea asigurărilor RCA putea continua. După decizia ASF, Guvernul a plafonat tarifele RCA pentru 6 luni, la nivelul celor din 28 februarie, decizie în vigoare din 11 aprilie.

„Prin hotărârea pronunțată, la acest moment, instanța confirmă legalitatea și temeinicia măsurilor luate de ASF prin decizia contestată”, a transmis ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat, într-un comunicat de presă, că ia act de hotărârea pronunțată astăzi, 27.04.2023, de Curtea de Apel București, în dosarul nr. 2441/2/2023, prin care instanța a respins, ca neîntemeiată, cererea Societății Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. de suspendare a Deciziei A.S.F. nr. 242/17.03.2023, prin care Autoritatea a dispus retragerea autorizației de funcționare a societății, constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia. Prin hotărârea pronunțată, la acest moment, instanța confirmă legalitatea și temeinicia măsurilor luate de A.S.F. prin decizia contestată.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis, în data de 17 martie 2023, să retragă autorizația de funcționare a Societății Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A., constatând indiciile stării de insolvență a companiei. Conform dispozițiilor art. 7 alin. (2) din O.U.G. nr. 93/2012, A.S.F. este singura autoritate în măsură să se pronunţe asupra considerentelor de oportunitate, a evaluărilor şi analizelor calitative care stau la baza emiterii actelor sale.

Conform dispoziţiilor art. 7 alin. (2) din O.U.G. nr. 93/2012, A.S.F. este singura autoritate în măsură să se pronunţe asupra considerentelor de oportunitate, a evaluărilor şi analizelor calitative care stau la baza emiterii actelor sale, precizează sursa citată.

Eurohold Bulgaria AD este un grup energetic şi financiar care operează în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, şi este listat la Bursele de Valori din Bulgaria şi respectiv Varşovia. Eurohold deţine Euroins Insurance Group AD (EIG) care oferă o gamă completă de produse de asigurare, deserveşte peste 4 milioane de clienţi în 11 ţări şi are peste 3.000 de angajaţi. Eurohold este proprietarul Electrohold, un grup energetic din Bulgaria, cu o cotă de 40% în distribuţia de energie. Electrohold are 3.000 de angajaţi şi deserveşte peste 3 milioane de consumatori din ţară.

Sursă:realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.