AUR este principalul concurent al PSD-PNL. Trebuie oprit? Guvernarea nu are cu ce și nici cu cine. Miroase a revoluție de catifea

best auto leo vaslui

Nu înțelegem deloc opoziția unei părți a presei din România la curentul lansat de AUR în societate românească.

Miroase a revoluție de catifea, miroase a schimbare fără violență a sistemului politic care conduce România de 33 de ani. Pentru că AUR este un partid nou, cu lideri noi, de multe ori apar tot felul de teorii conspiraționiste și există o anumită nesiguranță mai ales la cei obișnuiți cu un anumit sistem politic care se comporta destul de previzibil.

Iată ce spune Cristian Hrituc:

„AUR-10.000 de participanți la miting, conform autorităților.

Ce înseamnă acest număr?

Forță organizatorică. Resurse financiare. Sunt lucrurile care confirmă că AUR a ajuns un partid puternic și care nu se bazează doar pe ”curentul” din societate.

Faptul că AUR a reușit să își aducă oameni din teritoriu, să le plătească transportul, să îi organizeze și să îi pună să defileze în București, arată că în interiorul partidului s-a creat mecanismul de lucru, de care are nevoie orice partid. Aici, mai este un plus. Spre deosebire de partidele consacrate, PNL și PSD, care de multe ori folosesc și angajații din structurile pe care le administrează, cei de la AUR nu au la dispoziție acești oameni.

Dacă inventariem toate punctele tari ale AUR, vedem că are ”curentul favorabil”, are simpatizanți mobilizați, are logistică, are resurse financiare. Este pe trend crescător, a ajuns al doilea partid. Domină onlineul.

În condițiile astea, AUR devine principalul concurent al PSD și al PNL. El trebuie să rămână izolat și să nu ajungă cumva la putere.

La toate astea trebuie să reflecteze în special și vocile alea din PNL care ar vrea să schimbe ceva, dar nici n-au cu ce și nici n-au cu cine. Pentru că ruperea actualei coaliții nu ar aduce decât un plus pentru AUR. Pentru că odată ce renunți la o formulă cât de cât stabilă, nu faci altceva decât să tragi cu petarde pe un munte cu zăpadă, adică declanșezi avalanșa care va veni peste tine”.

Partidul AUR este un partid politic relativ nou în România, care a câștigat un număr semnificativ de voturi în alegerile parlamentare din 2020. Partidul are ca bază ideologii conservatoare și naționaliste, cu accent pe valori precum familia tradițională, suveranitatea națională și identitatea națională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.