AUR, în ajutorul agricultorilor români. Proiect de lege: AUR cere Guvernului să interzică importul de lapte şi cereale din Ucraina

best auto leo vaslui

Partidul AUR își arată sprijinul față de agricultorii români, grav afectați de importurile de cereale din Ucraina, care au destabilizat piața internă. În acest sens, Alianța pentru Unirea Românilor va depune proiect de lege pentru sigilarea oricărui transport care vine din Ucraina şi pedepsirea penală a oricărei persoane care intervine asupra sigiliului, a anunțat liderul AUR, George Simion, într-o conferință de presă.

În context, Simion a cerut Executviului să interzică importul de cereale, lapte şi alte produse din Ucraina.

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi la Parlament, George Simion a declarat: „Alianţa pentru Unirea Românilor face trei apeluri de urgenţă către Guvernul României. Unul este interzicerea importului de cereale, lapte şi alte produse care ţin de agricultură pe teritoriul României din Ucraina. Pot tranzita, dar nu trebuie să aibă prioritate faţă de agricultorii şi transportatorii români, dar aceste importuri trebuie interzise. Ori că o face domnul ministru al Agriculturii, Petre Daea, ori că o face premierul Ciucă, ori că o facem noi prin legea pe care o depunem astăzi pentru a sigila orice transport care vine din Ucraina şi a-i pedepsi penal pe cei care intervin asupra sigiliului, lucru acesta trebuie făcut de urgenţă, pentru că, după cum am văzut, nu ne ajută nimeni să despăgubim agricultorii”.

George Simion a adăugat: „Trebuie intervenit pe teritoriul suveran al ţării asupra unor mărfuri care nu fac parte din Uniunea Europeană”.

Partidul AUR a mai cerut Guvernului să renunţe la cel mai mic preţ pentru medicamente.

Liderul AUR a explicat: „Această reglementare privează consumatorii români, privează cetăţenii români de medicamente esenţiale, care nu mai sunt aduse în România. Renunţaţi la această practică”.

El a adăugat că Guvernul trebuie să exercite dreptul la preempţiune cu privire la ENEL şi a solicitat astfel de acţiune din partea Executivului.

Simion a mai spus: „Este foarte important, pentru că, din toate informaţiile pe care le deţinem, dorinţa de achiziţie din partea părţii greceşti nu mai există. De aceea statul român trebuie să intervină”.

Liderul deputaţilor AUR a mai precizat că aleşii AUR vor vota împotriva proiectelor legilor educaţiei, precum şi a celor privind guvernarea corporatistă şi executorul judecătoresc.

George Simion a concluzionat: „Vrem să atragem atenţia încă o dată asupra trei proiecte legislative foarte dăunătoare pentru România – legea guvernării corporatiste, care vine să înstrăineze 240 de regii autonome, printre care Romsilva, Hidroelectrica, Salrom şi multe altele, legea executorului judecătoresc şi legea supranumită «oraşe de 15 minute». Noi vom vota contra acestor legi nocive şi împotriva legilor Deca din educaţie. Asigurăm românii de buna noastră credinţă şi de opoziţia noastră totală, dar credem că, după sărbătorile de Paşte, va fi nevoie să ieşim în stradă pentru a bloca aceste proiecte de lege nocive, pentru că noi avem doar 10% în actualul Parlament. Vedem cât de greu este şi să obţinem semnăturile necesare pentru a opri o lege vădit neconstituţională, care va reintroduce dictatura şi serviciile secrete în justiţie”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.