Avem creștere economică la TV – PSD a dat către presă 100 de milioane de lei din banii românilor

best auto leo vaslui

Conform datelor Autorității Electorale Permanente peste 100 de milioane de lei, echivalentul a 20 de milioane de euro, au fost cheltuiți de PSD în presa din România ultimii doi ani și trei luni. Majoritatea banilor merg la site-urile posturilor TV. Suma pentru imagine reprezintă jumătate din toți banii primiți de cel mai mare partid din România de la buget.

Banii nu se duc direct pe TV, pentru că partidele nu au voie, conform legii, să facă, în afara campaniei electorale, publicitate pe televiziuni.

Un membru al conducerii PSD a explicat, sub condiția anonimatului, că banii ajung la posturile de televiziune prin site-urile televiziunilor pentru a ocoli legea.

Libertatea a încercat să afle cum s-au repartizat banii partidelor și a adresat trei întrebări identice conducerii PSD, PNL și USR. Aproape 50% din banii alocați partidului de la buget merg prioritar către site-urile televiziunilor din România.

Toți banii provin din subvenția încasată de la bugetul de stat, potrivit datelor oferite de Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care controlează finanțele partidelor. În 2022, raportul între subvenție și cotizații, banii colectați de la membrii de partid, a fost de aproape 11/1, potrivit aceleiași surse oficiale: AEP.

Cum ajung banii la televiziuni? Potrivit legii, în afara campaniilor electorale, cum este intervalul 2021-2023, partidele politice nu au dreptul legal să încheie contracte cu televiziunile.

În aceste condiții, toate contractele social-democraților sunt cu site-urile, dar vizează televiziunile, susține o sursă din partid. „În 2022, am avut contracte cu site-urile tuturor televiziunilor. Cu Antena3, cu RTV, cu digi24.ro”, a declarat un lider din conducerea PSD, sub protecția anonimatului. Nu există însă o confirmare oficială a acestor contracte, dar nici o infirmare a lor. Partidul nu răspunde deloc la solicitări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.