Avem de dat – Banca Europeană susține că reconstrucția Ucrainei are nevoie de 50 de miliarde de dolari pe an timp de cinci ani

best auto leo vaslui

Un raport publicat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) arată că Ucraina are nevoie de investiții suplimentare de aproximativ 50 de miliarde de dolari pe an. Pentru ca Ucraina să își revină în cinci ani, economia sa ar trebui să crească cu 14% pe an în toată această perioadă, arată BERD.

Din punct de vedere istoric, cele mai multe economii care ies dintr-un conflict armat nu cunosc o perioadă de pace susținută timp de 25 de ani și nici nu revin la nivelurile de venit pe cap de locuitor de dinaintea războiului, nici măcar pe termen lung.

Cu toate acestea, raportul constată că 29% dintre economii ating în cinci ani nivelurile PIB-ului pe cap de locuitor de dinainte de război. Această cercetare combină caracteristicile comune ale reconstrucțiilor de succes care ar putea ghida Ucraina și extrapolează tendințele de dinainte de război pe baza performanțelor unor economii similare celor aflate în război.

Pentru ca Ucraina să se redreseze în cinci ani, economia sa ar trebui să crească cu 14% pe an în toată această perioadă. Acest lucru ar ridica PIB-ul mediu la 225 de miliarde de dolari americani de la aproximativ 150 de miliarde de dolari americani în 2022, în prețuri constante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.