Avem treabă – Volodimir Zelenski: „Reconstrucţia Ucrainei va fi marele proiect economic al Europei”

best auto leo vaslui

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat miercuri parlamentului de la Kiev, unde a descris reconstrucţia Ucrainei după război drept cel mai mare proiect economic al Europei. El a mai susţinut şi că ţara sa este acum ”pe drumul victoriei’.’

Intervenţia lui Zelenski în faţa Radei (parlamentul de la Kiev) urmează vizitei pe care a efectuat-o în SUA, unde s-a întâlnit cu preşedintele american Joe Biden şi a obţinut acolo un nou ajutor militar substanţial.

Liderul ucrainean a reafirmat în acest discurs că obiectivul armatei sale este restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, adică înfrângerea militară a Rusiei şi retragerea acesteia din toate teritoriile ucrainene, inclusiv din Crimeea, nu doar din Donbas.

Iar după ce războiul se va fi terminat astfel, reconstrucţia va fi cel mai mare proiect al Europei, anticipează Zelenski. Întregul teritoriu al statului nostru are nevoie de reconstrucţie. În acelaşi fel vom restabili normalitatea vieţii în teritoriile din Donbas şi Crimeea, a asigurat el, cerându-le deputaţilor ucraineni ca încă de acum să aprobe legislaţia care să stimuleze venirea companiilor străine în Ucraina.

În acest timp Ucraina face din industria sa militară una dintre cele mai avansate din lume, pentru a-şi restabili integritatea teritorială şi va cheltui peste 30 de miliarde de dolari în anii următori pentru apărare, a mai promis Zelenski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.