Bogdan Aurescu susține că Rareș Bogdan este un propagandist rus – Europarlamentarul i-a cerut subtil demisia din funcția de ministru

best auto leo vaslui

Europarlamentarul Rareș Bogdan a fost invitat la emisiunea „La final“, la Prima News, unde a lansat un atac rar la adresa lui Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe:

„Dacă ați fi șeful direct al lui Aurescu l-ați mai ține în funcție?“ a întrebat Ionuț Cristache.

„Eu nu!“, a replicat Rareș Bogdan, adăugând faptul că „E un loc al PNL (n.r. – Ministerul de Externe), dar nu noi l-am numit acolo“, cu referire la faptul că Bogdan Aurescu se află în Guvern pe locul Partidului Național Liberal, deși nu este membru de partid.

„Eu sunt un om asumat. Eu mă întâlnesc cu congresmeni, cu senatori și cu oameni de la Bruxelles și care îmi spun: domnule Bogdan, cereți, cereți… nu cereți nimic! / Cum adică nu cerem? / Cereți domnule să vină 200 de miliarde investiții în România că nu vă poate refuza nimeni, cereți să vi se dea armament pe care să îl plătiți într-o 100 de ani că nu o să vă poată refuza nimeni, cereți să întrați în Schengen, cereți să luați vize, cereți orice“, a relatat Rareș Bogdan.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, îi transmite lui Rareș Bogdan că nu îl interesează părerile lui: „E ca și cum aș fi atacat de Sputnik”.

Reacția ministrului de Externe vine după ce Rareș Bogdan l-a atacat la Prima News, unde a spus că pe Aurescu nu îl interesează interesul național și că nu a fost numit în funcție de PNL.

„Nu mă intereseaza părerile lui Rareș Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.