Brazilia refuză cererea Germaniei de a trimite muniție pentru tancuri de luptă în Ucraina

best auto leo vaslui
Sursa foto: Pixabay

Președintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva, care a preluat funcția de președinte la începutul acestui an, a respins cererea guvernului german de a trimite muniție pentru tancuri de luptă în Ucraina, informează Stiripesurse.ro.

Decizia a fost luată în urmă cu o săptămână, în cadrul unei reuniuni a Partidului Muncitorilor (PT) la care au fost prezenți înalți comandanți ai forțelor armate braziliene și cu ministrul apărării, José Múcio, potrivit ziarului ‘Folha de Sao Paolo’.

Potrivit sursei citate, refuzul ar fi avut loc chiar în ziua în care a fost demis comandantul armatei, generalul Júlio César de Arruda, ca urmare a neîncrederii în cadrul guvernului Lula după atacurile de lovitură de stat din data de 8 ianuarie.

Leopard-1, cu un tun vechi de calibru 105 mm, este operat doar de Brazilia.

Încă din luna noimebrie a anului trecut, ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov, și-a anunțat intenția de a cere guvernului brazilian muniție pentru tancurile antiaeriene Gepard. „Voi trimite un semnal guvernului dumneavoastră, deoarece aveți posibilitatea de a ne furniza muniție pentru Gepard”, a declarat acesta.

Cu toate că fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a avut o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin la Moscova atunci când ostilitățile atingeau apogeul în Europa de Est, guvernul acestuia și-a declarat neutralitatea în ceea ce privește războiul din Ucraina.

Președintele recent ales, Lula da Silva, pare să păstreze această neutralitate, punând sub semnul întrebării „spectacolul” la care, în opinia sa, participă președintele Volodimir Zelenski, reproșându-i că a schimbat masa negocierilor cu parlamentele europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.