BREAKING NEWS: Cutremur în Oltenia de 5,7 Richter. Seismul s-a simțit puternic în zona de vest, sud și centru

best auto leo vaslui

Un nou cutremur a avut loc marți în regiunea Oltenia, cu magnitudinea de 5,7 potrivit Centrului European de Seismologie (EMSC). Este a doua zi consecutivă cu seism în zona Olteniei.

Seismul s-a produs la adâncimea de 10 km, la distanță de 70 km NNE de Drobeta-Turnu Severin,
14 km NW de Târgu Jiu.

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a declarat că nu există niciun fel de pagube în oraș și nici vreo victimă. Ea a spus, la Antena 3, că seismul s-a simțit puternic, însă nu există nicio pagubă și nici sesizări ale cetățenilor la numerele de urgență.

UPDATE 16:28 INFP a rectificat din nou seismul de marți, la magnitudinea de 5,7 pe scara Richter.

UPDATE 16:27 Aproximativ 20 de apeluri au fost înregistrate, marţi după-amiază, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, după producerea cutremurului de 5,7 magnitudine pe scara Richter, oamenii sesizând fisuri apărute la anumite construcţii şi elemente de construcţie de la faţada mai multor clădiri care s-au desprins, transmite Agerpres.ro.

Conform ISU Gorj, pompierii militari efectuează misiuni de patrulare/recunoaştere în teren, iar până la acest moment, la nivelul judeţului Gorj s-a constituit Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei la sediul ISU, pentru monitorizarea operativă a situaţiei.

  • „Totodată, s-a crescut capacitatea de intervenţie a inspectoratului pentru gestionarea eficientă a eventualelor situaţii de urgenţă. Până în acest moment, în dispeceratul ISU Gorj s-au înregistrat aproximativ 20 de apeluri care semnalează fisuri apărute la anumite construcţii, elemente de construcţie de la faţada mai multor clădiri care s-au desprins, dar, din fericire, până în acest moment nu au fost înregistrate victime”, informează sursa citată.

UPDATE 16:25 Mai multe persoane din judeţul Hunedoara au sunat, marţi, la 112 după cutremurul de 5,7 produs în Gorj şi simţit în mai multe judeţe ale ţării, transmite News.ro. Oamenii au suferit atac de panică. De asemenea, în judeţul Mehedinţi s-au înregistrat două apeluri la 112, iar 22 de persoane s-au evacuat dintr-un imobil fisurat.

  • ”Ca urmare a seismului înregistrat în cursul zilei de astăzi, până în acest moment în dispeceratul ISU Mehedinţi au fost înregistrate două apeluri care au semnalat efecte ale cutremurului în două localităţi. Primul apel semnala faptul că în oraşul Baia de Aramă pe un bloc ANL câteva ţigle sunt în pericol de cădere”, a transmis ISU Mehedinţi.

Sursa citată a precizat că cel de-al doilea apel semnala fisuri în pereţii unui imobil social din municipiul Drobeta Turnu-Severin, unde 22 de persoane s-au autoevacuat.

UPDATE 16:22 VIDEO Pagubele produse de cutremur în Târgu Jiu: tencuială căzută, cărămizi dislocate, sticle sparte în magazine.

UPDATE 16:18 Secretarul de stat în MAI, șef al DSU, Raed Arafat va susține o declarație de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne, începând cu ora 17:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.