Bugetarii de lux – Peste 11.000 de angajați la stat câștigă mai mult ca președintele Klaus Iohannis – Venituri uriașe în vremuri de austeritate

best auto leo vaslui
Salarii bugetari

Angajații de la stat au salarii de lux în vremuri de austeritate! Potrivit datelor, peste 11 mii de bugetari câștigă mai mult decât președintele Klaus Iohannis. Iar în timp ce Guvernul caută bani pentru a acoperi gaura din buget, o instituție de stat își permite să ofere unui singur angajat peste 153 de mii de lei pe lună, adică de zece ori mai mult decât indemnizația pe care o primește șeful statului.

BUGETARI CU SALARII DE LUX, MAI MARI DECÂT ALE PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNIS

– indemnizația președintelui Klaus Iohannis – 14.600 de lei net
-11.415 de bugetari au salariul mai mare de 14.600 de lei
– cea mai mare sumă încasată de un bugetar – 153.420 de lei

În luna februarie, cea mai mare sumă încasată de un bugetar a fost de 153.420 de lei, de 10 ori mai mult decât indemnizația președintelui Klaus Iohannis. ANCOM a fost instituția care a plătit în februarie această sumă uriașă.

Potrivit unor surse, nu ar fi vorba despre președintele ANCOM, ci despre un angajat care a dat în judecată ANCOM și a câștigat în instanță.

ANCOM a acordat de-a lungul timpului diverse compensații bănești, cum ar fi în situațiile de încetare a CIM prin concediere în cuantumuri ce au atins și niveluri de aproximativ 300.000 lei, fie despăgubiri ca urmare a unor decizii definitive pronunțate de instanță în procese care au avut la baza legislația muncii, în cuantumuri ce au atins și niveluri de aproximativ 670.000 lei.

Sursă:realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.