Bulgaria deja avansează o dată la care ar putea adera la Schengen: nu spun nimic despre România

best auto leo vaslui

Ministrul interimar al afacerilor externe din Bulgaria, Nikolai Milkov, care a fost audiat în cadrul Comisiei de politică externă a parlamentului, a declarat că 1 octombrie este data care “s-ar putea prefigura eventual” pentru aderarea Bulgariei la Schengen. Interesant este faptul că Milkov nu a vorbit despre ”Bulgaria și România”, cele două țări fiind împreună în acest proces de aderare.

De la începutul anului, Suedia a preluat preşedinţia prin rotaţie a UE, dar priorităţile evidenţiate de Stockholm nu includ extinderea zonei de liberă circulaţie. “Suedia sprijină extinderea Spaţiului Schengen, care a fost confirmată şi după alegerile de acolo”, a adăugat Milkov, informează Rador.

Şeful diplomaţiei bulgare a purtat o discuţie cu ambasadorul Suediei în Bulgaria: “M-a asigurat că Suedia va continua să lucreze pentru extinderea Spaţiului Schengen, iar faptul că această prioritate nu figurează în mod oficial nu înseamnă că Suedia nu va sprijini dezvoltarea procesului de extindere Schengen”, a explicat ministrul de externe.

Urmează ca Ţările de Jos să clarifice ce anume se aşteaptă să vadă în viitorul raport privind Bulgaria şi pregătirea Ministerului Afacerilor Externe pentru a răspunde la toate întrebările în cadrul inspecţiei: “Sisteme electronice, munca serviciilor consulare, orice verifică acestea, trebuie să în conformitate, şi nu de astăzi, ci de la data posibilei noastre aderări, care ar putea fi 1 octombrie”, a menţionat ministrul Nikolai Milkov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.