Canabis sau biscuiți, ceaiuri și acadele ce conțin THC, vândute în magazine din București și Ploiești

best auto leo vaslui

Canabis vândut în România ca la Amsterdam. Magazinele au fost descoperite atât în Ploiești cât și în Capitală. Două persoane sunt acum trimise în judecată pentru trafic de droguri.


Procurorii DIICOT din Ploiești au anchetat un cuplu de traficanți și consumatori de droguri care ar fi deschis în plină pandemie de COVID 19, mai exact în vara lui 2020, magazine fizice în Ploiești și în sectoarele 2 și 3 ale Capitalei. Aici, cei doi vindeau produse ce conțineau THC, (D9-Tetrahydrocannabino, substanță psihotropă biosintetizată de planta Canabis). 

Cei doi administratori ai magazinelor au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, iar în acest moment dosarul se află pe rolul Tribunalului Prahova.   

În magazinele deschise de cei doi erau comercializate, alături de alte produse legale, biscuiți, ceaiuri, acadele, uleiuri care conțineau canabis în diverse concentrații. Astfel de produse se vindeau inclusiv pe magazinul online. 

Mai mult decât atât, cei doi vindeau accesorii specifice consumului de droguri, grindere cu inscripția ”Don’t drink and drive, smoke and fly”, pipe și cutii metalice, unele dintre acestea conținând urme de cannabis, după cum aveau să dovedească analizele Laboratorului Central de Analiză și Profil al Drogurilor unde au fost cercetate produsele găsite la vânzare în magazine sau la domiciliile celor doi patroni, scrie Adevărul.ro.

„Pentru a crea aparenţa unei legalităţi, produsele oferite vânzării sunt prezentate ca având o concentraţie de THC sub 0,2%, deşi în fapt legislaţia naţională în domeniu nu face referire la acest prag al concentraţiei pentru stabilirea legalităţii unui produs”, arată anchetatorii. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.