Cancelarul Olaf Scholz ironizat într-o caricatură poloneză: Berlinul își ascunde capul în nisip când vine vorba de a ajuta Ucraina

best auto leo vaslui

Publicația poloneză Wprost a publicat un nou număr pe 22 ianuarie, iar pe coperta a fost plasată o caricatură a cancelarului german Olaf Scholz.

Șeful guvernului era comparat cu un struț, care își ascund capul în nisip când îi este frică. Scholz a fost înfățișat pe un tanc, al cărui tun este ascuns în nisip, iar struții stau în jurul lui.

„Berlinul își ascunde capul în nisip când vine vorba de a ajuta la victoria asupra Rusiei. Moscova reprezintă o amenințare la adresa unității NATO și a securității Europei”, scrie editorialistul Yakub Melnyk.

Într-un articol publicat pe site-ul publicației pe 19 ianuarie, înainte de numărul tipărit, Melnyk subliniază iritarea aliaților NATO privind încăpățânarea lui Scholz.

„Acțiunile împotriva intereselor majorității aliaților vor duce la izolarea Germaniei. Nu doar Europa Centrală, Scandinavia, SUA și Marea Britanie au încercat să convingă Berlinul să trimită armele necesare în Ucraina de câteva luni. Franța, care a cedat până acum Germaniei în susținerea regimului rus agresiv, își pierde răbdarea”.

Parisul are în vedere posibilitatea trimiterii de tancuri ale Forțelor Armate. Acest lucru va întări și mai mult izolarea lui Scholz, care a refuzat ajutorul direct din partea Germaniei și permisiunea de a trimite tancuri germane în Ucraina din alte țări NATO, se spune în articol.

Datorită acțiunilor cancelarului, Germania, care era considerată liderul incontestabil al Europei, se transformă într-o povară serioasă pentru UE și NATO, consideră observatorul polonez.

„Acțiunile insidioase ale lui Scholz au dus la faptul că Germaniei nu i se va mai permite niciodată să gestioneze nimic legat de securitatea UE. Acest lucru este valabil mai ales pentru SUA, care încă sunt obișnuite să privească Europa prin prisma intereselor germane”, scrie jurnalistul.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a spus că, dacă Germania nu este de acord să furnizeze tancuri Leopard 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.