,,CAPUL LUI  MOTOC  VREM”

best auto leo vaslui

    Va mai aduceti aminte de nuvela Alexandru Lapusneanu scrisa de Costachi Negruzzi? Acolo, boierilor tradatori “li se scurtau capetele” pentru tradare fata de domnitorul Moldovei,fie el chiar si ilegitim (ocupa tronul tarii cu forta ,sprijinit de armate straine). Singurul tradator si cel mai viclean, care a fost crutat din interese, a fost Motoc, dar in cele din urma, la presiunea poporului, care cerea insistent “Capul lui Motoc vrem”,domnitorul, fara alta judecata, l-a dat pe mana poporului.

     Ei bine, ganditiva putin cati “Motoci” sunt in vremurile noastre care si-au tradat tara si neamul,care au facut sa dispara flota romana ca niste fire de praf, fara sa stie nimeni nimic unde se afla, care au vandut combinatele siderurgice (Galati, Siderca, Hunedoara)toata metalurgia, rezervele de titei si gaze naturale din subsolul tarii si din platoul continental al Marii Negre, minereurile de cupru si aluminiu, Uzina de apa grea de la Turnu Severin, izvoarele de apa minerala si plata, au distrus si vandut la fier vechi locomotive, vagoane si calea ferata, combinatele chimice Oltchim si Arpechim, combinatele de fibre sintetice printre care si cel din Vaslui, padurile si fabricile de mobila, Uzina de Autocamioane Brasov, Fabrica de tractoare, au scos din functiune mai multe termocentrale(Mintia, Isalnita etc,) care functionau pe carbune, pe motiv ca polueaza atmosfera si astfel din exportatori de energie electrica, am devenit importatori, ba mai mult au marit fantastic de mult preturile la energie, gaze si carburanti, saracind de tot acest popor si imbogatind pe austrieci si altii, dar mai ales pe ei insisi.  Foarte multe obiective economice au fost devalizate apoi vandute pe nimic dar de fiecare data spaga a fost grasa pentru ei.

   Prin conducerea pe care au instalat-o la carma acestor obiective economice au fost facute in mod nejustificat imprumuturi astronomice in perioade scurte de timp, numai si numai in scopul de a diminua valoarea reala a acestor obictive la privatizare. Datoriile facute si le-au insusit, apoi invocand situatia de faliment, au vandut aceste obiective pe nimic, primind in schimb de la firmele straine care le-au cumparat, sume imense de bani, angajarea sotiilor, amantelor, copiilor etc. pe niste salarii foarte mari in aceste firme, precum si excursii in strainatate sau alte foloase.

     Alesii poporului (PSD,PNL si UDMR) care in ultimii 32 de ani s-au succedat la guvernare, au dat niste tunuri fantastice economiei nationale printre care amintim : contractele: Bekstel; Banca comerciala ,Bancorex ,rafinaria Petromidia,Alro Slatina, Microsoft;EADS, PETROM si altele, prin care s-au imbogatit enorm si au saracit tara, unii din ei si-au pus economiile imense la adapost si au fugit din tara pentru a scapa de raspundere. Exemplificam in acest sens pe : Dr, Sorin Oprescu – fost primar al capitalei, fugit in Grecia, Dragos Savulescu – fost presedinte al clubului de fotbal Dinamo Bucuresti,fugit in Italia, Ionel Arsene – fost presedinte al Consiliului Judetean Neamt, fugit in Italia si mai recent Darius Valcov – fost ministru de finante,fugit tot in Italia, toti de la PSD, sprijiniti de procurorii si judecatorii corupti, prin tergiversarea nejustificata a dosarelor de urmarire penala.  Aici putem exemplifica si pe procurorul sef al DIICOT – structura centrala – d-na Alina Bica, fugita tot in Italia.

       Daca totusi putem exemplifica si un “Motoc”care a fost tras la raspundere si pedeapsa aplicata a avut un puternic ecou, este cazul d-nei Elena Udrea, care mai ales prin atitudine sa, dar si prin faptele savarsite, a cazut in dizgratia parlamentarilor care intr-un timp extrem de scurt(noaptea) s-au adunat si au votat rapid ridicarea imunitatii parlamentare si trimiterea ei in fata justitiei.

     Jaful continua si in prezent daca ne gandim la taierea ilegala a padurilor, exploatarea minereurilor neferoase , a gazelor naturale fara plata redeventelor si fara respectarea clauzelor contractuale din contractele de privatizare si totusi nimeni ,nici un “Motoc” nu raspunde pentru faptele sale. De altfel nici nu au in fata cui sa raspunda avand in vedere ca justitia noastra este surda, oarba si corupta, ca pastreaza in sertare dosarele penale  si ca nimeni nu este interest de recuperarea marilor prejudicii din aceste dosare iar atunci cand totusi aplica pedepse, acesatea sunt foarte mici in raport cu gravitatea faptelor ori se dau cu suspendarea executarii pedepselor.

Dar sa ne oprim putin si asupra sectorului agricol.  Daca pana in anul 1989, cu utilajele produse in mare parte in Romania pe care  Petre Roman le numea “un morman de fiare vechi”,reuseam sa producem cereale atat pentru consumul intern cat si pentru export, in prezent importam utilaje agricole, ne multumim sa exportam grau la preturi foarte mici si sa impotram paine congelata, ulei, zahar, produse lactate, etc.

 Romania avea un sector viticol foarte dezvoltat, vinurile romanesti obtinand foarte multe medalii la concursurile internationale, dar o parte din aceste vii au fost distruse sub pretextul ca infiinteaza culturi de grau si porumb dar terenurile au ramas in paragina,apoi atat proprietarii cat si statul, au incurajat si au vandut circa 1/3 din terenul arabil cel mai bun, strainilor.  Au fost desfiintate culturile de tutun si sfecla de zahar si in consecinta au disparut si fabricile de profil.  Am avut livezi de pomi fructiferi (meri,peri, pruni, ciresi piersici, caisi) dar au fost distruse si acum importam fructe de la polonezi, greci etc. Niste descreierati din UE au indus idea  sa nu mai crestem bovine pe motivul ca elimina gaze si polueaza atmosfera iar septelul de animale s-a redus foarte mult propunandu-ne sa mancam viermi si lacuste.

In acelasi timp a scazut productia de lapte si carne, s-au desfiintat aceste unitati de prelucrare a carnii si laptelui, s-au desfiintat concomitent si locurile de munca iar romanii au luat calea pribegiei.

Ne intrebam oare bombele trimise de SUA si UE,  care explodeaza in tara vecina nu polueaza atmosfera ? dar arderea deseurilor periculoase in localitatile din preajma Bucurestiului(si in alte zone),deseuri importate din alte tari, oare nu polueaza atmosfera?

Guvernele Romaniei si-au propus, la sugestia unor companii straine, sa distruga tot ce apartine romanilor pentru a facilita intrarea pe piata romaneasca a acestor companii ca sa-si desfaca marfurile in detrimentul fermierilor  romani.

     Asa se explica faptul ca politica guvernelor care s-au succedat la conducerea tarii, invocand fictiv aparitia pestei porcine sau alte boli, au omorat si ars sau ingropat, sute de mii de porci producand o paguba imensa economiei nationale pe de o parte, iar  pe alta parte au dublat aceasta paguba, despagubind fermierii cu bani de la bugetul statului iar cand a fost vorba despre majorarea salariilor si pensiilor, au inceput sa tipe ca nu sunt bani la buget.Dupa ce au provocat acest dezastru poporului raman,guvernantii s-au dus in Spania,Germania, Polonia, Olanda, Ungaria etc, unde, in schimbul unor spagi grase, au incheiat contracte pentru importul carnii, laptelui, etc Asa se explica faptul ca populatia din Romania nu mai poate creste mai mult de 5 porci in gospodariile individuale dar cea mai mare lovitura a guvernantilor si parlamentarilor la adresa taranilor romani a fost accea ca le-a interzis reproductia porcinelor in aceste gospodarii, transportul animalelor vii dintr-o localitate in alta, invocand diferite pretexte, unul mai mincinos decat altul.

     De mii de ani, taranul roman si-a crescut porci pentru consumul propriu si chiar cateve capete in plus, in vederea vanzarii lor, pentru a-si asigura cele necesare traiului si nu s-au mai infectat .

       O contributie importanta la distrugerea efectivelor de animale si pasari au avut-o medicii veterinari care au raspuns la comenzile politicienilor si  care invocand gripa aviara, pesta porcina   si alte boli, au omorat milioane de pasari si porci, la comanda unor firme straine, pentru ca acestea sa vanda carne, oua,branzeturi pe piata romaneasca, bineinteles ca aceste servicii, impotriva poporului roman, erau rasplatite de straini cu sume enorme pentru a acapara piata de desfacere in Romania. Au fost desfiintate toate fabricile de prelucrarea lanei si astfel fermierii nu mai au cum sa-si valorifice lana si o dau pe nimic  constructorilor care o folosesc la izolatii in constructii.

Ne intrebam ce facilitati s-au creat pentru tarani in aceasta privinta?

Cine se duce la o crescatorie sa-si cumpere un porc de 120-150 kg si      sa-l creasca pana la 250 kg?

Medicii veterinari in loc sa extermine porcii salbatici, care de regula sunt purtatorii pestei porcine si sa faca tratamente pentru prevenirea raspandirii bolii, au preferat sa omoare porcii din crescatorii si gospodarii individuale, lasand oamenii in preajma Craciunului fara porci in curte, iar pentru porcii omorati, proprietarii au fost despagubiti tot din bugetul statului care este devalizat in diferite modalitati si atunci cum sa mai asteptam ca economia sa progreseze?

       In domeniul pisciculturii am avut o flota de pescuit care ne asigura atat consumul intern de peste cat si exportul unor cantitati semnificative. Flota de pescuit”s-a dus pe apa sambetei”, unitatile de prelucrare a pestelui au disparut si acum importam peste din Olanda, Norvegia etc  

      Sa privim putin si catre sistemul bancar din Romania care in ultimul deceniu a devenit cel mai crunt mijloc de exploatare a populatiei care apeleaza la imprumuturi bancare fie pentru cumpararea unei locuinte, fie pentru a-si deschide o afacere. Dobanzile bancare cresc, “ca painea in cuptor” in fiecare zi, persoanele care au facut astfel de imprumuturi se trezesc intr-o situatie extrema si nu-si mai pot plati dobanzile si ratele la banci iar bancile le confisca si le vand la licitatie locuintele. De cele mei multe ori, prin vanzarea la licitatie, nu se acopera integral imprumutul si atunci persoanele raman si fara locuinta si mai au de achitat si diferenta pana la valoarea imprumutului  .

       Austriecii, care au cumparat pe nimic bancile din Romania, practica niste dobanzi enorme in comparative cu bancile din UE.  Spre exemplu in Belgia,dobanzile la imprumuturi erau de 1,2-1,6 iar dupa majorarea dobanzilor in toata Europa, practica dobanzi de 4% deci nu exista termen de comparative cu bancile din Austria.  Situatie similara se intampla si cu societatile de asigurari din Romania, cumparate de austrieci pe nimic si care practica niste preturi de speriat.

     Un mare dezastru se intampla si in domeniul   energiei, gazelor naturale si combustibililor, unde austriecii, dup ce au cumparat sondele de extractie a gazelor si benzinariile, au dublat preturile iar la energie, slugile austriece din guvernul Romaniei au adus populatia in pragul disperarii   prin preturile practicate .  Practic, 80% din averile tarii, au fost date austriecilor si culmea este ca presedintele Romaniei si guvernul, tolereaza sau chiar incurajeaza toate neregulile pe care austriecii le savarsesc in Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.