Cinci automarfare, cu peste 42 de tone de deşeuri, oprite să intre în ţară la Vama Borş

best auto leo vaslui

Cinci automarfare cu peste 42 de tone de deşeuri au fost oprite să intre în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş II în ultimele 24 ore, a informat, sâmbătă, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, anunță Agerpres.

Potrivit comunicatului de presă, cele cinci automarfare, conduse de cetăţeni români, transportau haine second hand, mobile şi încălţăminte pentru care şoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

Mărfurile proveneau de la diferite societăţi comerciale din Italia, Finlanda, Elveţia, Norvegia şi Olanda pentru firme din România.

solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate haine second-hand, cartoane, într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege. În total, în cele cinci vehicule erau transportate 42.253 de kilograme de deşeuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.