Ciolacu crede că românii sunt naivi: „Prioritatea mea este să vin cu o lege a pensiilor speciale”

best auto leo vaslui

Liderul PSD Marcel Ciolacu crede că românii sunt naivi. Acesta susține că va veni cu o lege a pensiilor speciale sustenatiblă, acceptată de către Comisia Europeană şi care va trece de Curtea Constituţională.

Iată ce a spus Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu: „Au venit cu promisiuni şi de pe la USR şi de la PNL. Au fost la guvernare. Puteau să dea ordonanţă de urgenţă. Eu vă promit, în primul rând prioritatea numărul 1 a mea şi a colegilor mei este să venim cu legea care să fie sustenabilă, acceptată de către Comisie pentru a îndeplini jalonul din PNRR cu pensiile speciale, pentru a nu pierde bani europeni.”

În opinia sa, legea pensiilor speciale nu este retroactivă, pentru că legile nu sunt retroactive.

„Nu pe partea de contribuţie, pe componenta de special poţi să vii cu impozitare progresivă în funcţie de venituri. Este o abordare corectă, constituţională, trebuie venit şi explicat cu pragurile respective. Acest lucru se va aplica la toată lumea care are componentă de specială.”

România a ajuns în atenția Băncii Mondiale, deoarece guvernanții de la București nu vor să renunțe la aceste privilegii. Pensiile speciale au ajuns atât de mari, încât România poate pierde fonduri europene. Liderii de la Bruxelles au declarat în mod constant că legea pensiilor speciale trebuie să devină o prioritate pentru politicienii români.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.