Ciolacu nu are de gând să elimine pensiile speciale: „Rămânem fără armată, poliție și justiție”

best auto leo vaslui

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Guvernul trebuie să găsească soluția de mijloc între PNRR și realitatea din România în privința pensiilor de serviciu, pentru dacă se va respecta „ad-litteram” ce scrie în PNRR atunci se vor „depopula” instituțiile de siguranță și ordine publică, precum și serviciile de informații.

PSD vrea doar să coafeze pensiile speciale, nu să le taie așa cum și-au asumat în PNRR, deoarece sinecurile sistemului și-ar pierde beneficiile, sinecuri care parazitează sistemul de pensii și asistență socială.

Iată ce a spus liderul PSD: „Din punctul meu de vedere, avem o lege trecută prin Parlament, prin avizele tuturor ministerelor. Căutăm soluțiile cele mai bune. Este o discrepanță mare între practica din Uniunea Europeană și ce ne-am asumat noi în PNRR.”

Liderul PSD a adăugat că: „Nu e o decizie politică ușoară, pentru că în spațiul public este o ură împotriva pensiilor speciale. Îndreptățită. De ce? Pentru că anumite categorii au găsit oportun să facă niște excese. Dau niște exemple – faptul că la pensie ai mai mult decât aveai în activitate.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.