Ciolacu poate rămâne cu buza umflată – Premierul Ciucă vrea să amâne rotativa

best auto leo vaslui

Apar tensiuni în coaliție cu privire la rotativa agreată între PSD și PNL din luna mai. Premierul Nicolae Ciucă afirmă că rotativa guvernamentală, prin care conducerea Guvernului ar urma să fie preluată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, se va produce şi că la momentul oportun îşi va depune mandatul.

El a dat de înţeles că ar putea avea loc în altă zi decât 25 mai.

Iată ce a spus Nicolae Ciucă: „Toată lumea vorbeşte de 25 mai. De 25 mai e şi ziua Înălţării, este şi Ziua Eroilor. Nu trebuie să rămânem… ca o astfel de zi să fie acoperită de un eveniment politic şi atunci, cum am primit mandatul de la domnul preşedinte la momentul oportun, voi depune mandatul şi voi proceda pe acordul pe care l-am avut la rocada la guvernare”

Întrebat dacă PNL îl va vota în Parlament premier pe Marcel Ciolacu, el a răspuns: „A fost o decizie. Toate deciziile le-am luat în partid. Atunci când am constituit coaliţia, am luat decizia în partid. Decizia în partid este să continuăm coaliţia şi cu Marcel Ciolacu pe scaunul de premier.”

Surse politice apropiate de PNL au declarat pentru redacție că liberarii nu sunt pregătiți să cedeze funcția de premier către PSD. Klaus Iohannis s-ar pune într-o situație penibilă dacă l-ar nominaliza pe Marcel Ciolacu premier, după ce a câștigat două mandate de președinte al României cu un discurs anti-psd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.