Ciolacu sacrifica interesele naționale: Vânzarea a 15% din Hidroelectrica, o manevră disperată pentru a acoperi eșecurile financiare ale guvernului

best auto leo vaslui

În ciuda retoricii sale despre patriotismul economic, liderul PSD Marcel Ciolacu își trădează promisiunile prin decizia sa de a vinde cel puțin 15% din acțiunile Hidroelectrica. Această mișcare disperată vine în urma dezastrului financiar din țară și este menită să acopere falimentul de la Ministerul Finanțelor condus de incompetentul Adrian Câciu.

Următoarele pe listă pentru vânzare sunt CEC Bank și alte companii de stat, iar România a convenit anul trecut să listeze 15% din acțiunile Hidroelectrica până în iunie 2023, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ca parte a angajamentelor luate față de Uniunea Europeană. Ciolacu își începe mandatul cu un act de trădare națională.

Deși statul român deține o participație de 80% în Hidroelectrica, Parlamentul a impus în 2020 o interdicție de doi ani privind vânzarea acțiunilor companiilor de stat, argumentând că o astfel de mișcare ar fi contrară intereselor naționale, mai ales într-un context în care pandemia putea afecta negativ prețurile acțiunilor. Odată cu expirarea acestei interdicții Ciolacu se execută, conform angajamentelor făcute cu Comisia Europeană.

Este evident că decizia lui Ciolacu de a se grăbi să vândă acțiunile Hidroelectrica arată un dispreț față de interesele naționale și o dorință disperată de a acoperi eșecurile financiare ale guvernului său. Deși ar putea argumenta că este necesar să se conformeze PNRR, trebuie să ne întrebăm dacă această acțiune este cu adevărat în beneficiul României sau doar o soluție temporară pentru a umple golurile financiare create de guvernarea defectuoasă.

Patriotismul economic al lui Ciolacu se dovedește a fi doar o gargară ieftină, iar acțiunile sale arată o lipsă de viziune și responsabilitate față de patrimoniul național.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.