Ciolacu susține că nu s-a ales praful de ţara noastră: „Industria românească există şi se dezvoltă”

best auto leo vaslui

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că industria românească există şi se dezvoltă, lucrurile fiind în direcţia corectă.

Iată ce a spus acesta: „Cred că vorbim mult prea mult că nu mai avem industrie în România, că nu mai dezvoltăm industria, că s-a ales praful de ţara noastră. Credeţi-mă, cel puţin în ultima perioadă, mai ales după ce am vizitat şi Uzina Dacia, după ce am vizitat şi Uzina Ford de la Craiova, acum şi şantierul naval şi mâine mai avem anumite vizite (…), industria românească se dezvoltă şi există. Mai mult, ne arată cifrele că anul trecut am exportat mai mult cu 1,3% şi am importat mai puţin cu 3,2%. Vedem şi ponderea industrială în formarea PIB-ului. Cu adevărat, nu este suficient, dar din punctul meu de vedere, ca şi prim-ministru, lucrurile sunt în direcţia corectă. Ne trebuie mai multă implicare şi aici am făcut o mare promisiune, că în primul şi în primul rând nu o să-i încurc”

Potrivit acestuia, statul trebuie să încurajeze şi investiţiile în zona industrială.

El a dat drept exemplu productivitatea muncii la Uzina Dacia de la Mioveni, unde „o maşină se finalizează în 55 de secunde – 1.400 de maşini Dacia făcute într-o zi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.