Ciolacu visează la o candidatură la prezidențiale, în tandem cu Ciucă premier

best auto leo vaslui

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, reafirmă că își dorește ca și după 2024 să poată funcționa actuala coaliție de guvernare, sugerând că PSD ar putea chiar forma o alianță cu liberalii. Mai mult, Ciolacu nu exclude posibilitatea de a candida la președinția României, în tandem cu Nicolae Ciucă în funcția de premier.

Chestionat la Digi24 dacă se vede candidând la președinția României, în tandem cu Nicolae Ciucă premier, Marcel Ciolacu a spus că nu este exclus acest secenariu.

„Nu e exclus dar nu este simplu, în primul rând pentru că un partid mare precum PNL nu ar accepta să nu aibă candidat propriu la alegerile prezidențiale. În schimb, eu în PSD am schimbat regulile, la noi candidatul pentru președinție va fi ales (…) Vom analiza cum mergem mai departe împreună. Ce este sigur e că pentru România a fost cea mai bună această coaliție”, a comentat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că rotativa din mai va ține cont de protocolul agreat de ambele formațiuni, PSD și PNL, și că nu vor exista neînțelegeri privind împărțirea ministerelor.

Ciolacu a adăugat că premierul Nicolae Ciucă nu se va afla în componența noului Guvern și că el va prelua șefia Senatului.

”Am discutat, Nicolae Ciucă va prelua președinția Senatului”, a spus Ciolacu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.