Ciucă declară război plagiatorilor – În România se va implementa o reformă structurală a învăţământului

best auto leo vaslui

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că România urmează să implementeze o reformă structurală a învăţământului prin pachetul de legi care a fost întocmit de Ministerul Educaţiei.

Cu acuzații grave de plagiat, Nicolae Ciucă își permite să vorbească despre proiectul „România Educată”.

Iată ce a spus prim-ministrul României: „Cele două proiecte de act normativ – care reglementează învăţământul preuniversitar şi pe cel superior. Pilonii pe care se bazează cele două legi sunt şi principiile pe care PNL le-a susţinut în ultimii ani şi care se află în raportul prezidenţial ‘România Educată’.

Amintim că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.

Pentru a împiedica analiza tezei sale de doctorat de către o comisie a CNATDCU, singura autoritate cu atribuții pe acest domeniul, generalul Nicolae Ciucă a apelat la instanță. Cum mulți dintre judecătorii din România au trecut printr-un filtru politic, s-a făcut în așa fel încât analiza tezei să fie blocată. Timp de câțiva ani nu este posibil să mai existe o soluționare.

De asemenea se ridică mari semne de întrebare cu privire la valoarea științifică a tezei sale de doctorat. Specialiștii în domeniu consideră că aceasta nu aduce nimic nou și reprezintă doar o înșiruire de cuvinte ce evidențiază că nu ar fi existat cu adevărat o cercetare științifică.

Ca să fim mai clari: nu orice scriitor sau jurnalist este om de știință pentru simplul fapt că a scris o carte. Ori teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă cu greu poate fi numită carte, ce să mai vorbim despre lucrare științifică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.