Ciucă susține că trebuie să avem răbdare: „Vom măsura Canalul Bâstroe când va veni aprobarea din partea ucraineană

best auto leo vaslui

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la Călăraşi, că măsurătorile pe canalul Bâstroe şi braţul Chilia se vor face după ce vine aprobarea de la partea ucraineană şi ulterior echipele tehnice vor merge în teren.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, la Braşov, că în continuare aşteaptă acordul scris al părţii ucrainene pentru a putea finaliza măsurătorile de pe canalul Bâstroe, el menţionând totodată că, din informaţiile primite de la oficialii ţării vecine, lucrările efectuate inclusiv anul acesta ar fi fost unele de întreţinere.

Iată ce a spus premierul Ciucă: „A fost o întâlnire tripartită între reprezentanţii Comisiei Europene, partea tehnică ucraineană şi partea tehnică a noastră, a României. A fost agreat un protocol pentru perioada imediat următoare. Ca atare, în funcţie de momentul în care va veni această aprobare, echipele tehnice vor merge în teren. Dacă nu, se va discuta şi se va clarifica situaţia cu partea ucraineană”

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii informase, de asemenea, în data de 3 martie, că specialiştii români vor putea începe măsurătorile pe braţul Chilia şi canalul Bâstroe din data de 15 martie, conform celor convenite în cadrul primei întâlniri tehnice româno-ucrainene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.