Claudiu Târziu (AUR): Iohannis și Aurescu au comis un act de trădare națională prin renunțarea la dreptul de veto al României în Consiliul Europei

best auto leo vaslui

Protestez vehement față de o nouă trădare a diplomației românești, condusă, chipurile, de ministrul Bogdan Aurescu și pentru care este principal responsabil președintele Klaus Iohannis. Și la ce mă refer? România a fost adăugată pe lista țărilor care susțin votul majoritar. Nu votul unanim în Consiliul Uniunii Europene pentru probleme de apărare și de politică externă.

În acest fel este anulat un avantaj major al țării noastre, care o făcea egală celorlalte state din Uniunea Europeană, și anume acela de a spune nu. În aceste domenii, vitale pentru Uniunea Europeană și pentru statul român, atunci când ar fi considerat că e cazul. Era o voce care astăzi, prin acest gest trădător, este pur și simplu anulată, redusă la irelevanță, așa cum sunt, de altfel, și ministrul Aurescu și președintele Iohannis.

Dar ei nu au dreptul să transfere propria lor neputință și incompetență. Irelevanța pe care o dovedesc asupra întregii noastre țări și mai ales să o facă pe furiș, pe ascuns, fără o comunicare publică, fără ca acest subiect să intre în dezbaterea Parlamentului, cea mai importantă instituție democratică a poporului român. De ce au făcut lucrul ăsta? Pentru că răspund la ordinele din afară, pentru că nu slujesc poporul român, ci slujesc alte interese contrare celor națiunii române. Protestăm vehement și cerem imperativ să retragă România, acești șefi ai diplomației noastre să retragă România de pe lista țărilor care susțin votul majoritar și nu votul unanim în Consiliul Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.