Claudiu Târziu (AUR): Obiectivele Green Deal nu au nicio legătură cu realitatea, ci doar cu agenda politică a birocraților de la Bruxelles

best auto leo vaslui

Ne opunem din nou, în plenul Senatului, propunerilor Comisiei Europene care afectează grav interesele României!

Obiectivele Green Deal nu au nicio legătură cu realitatea, ci doar cu agenda politică a birocraților de la Bruxelles prin care „Green Deal” este împins obsesiv în toate statele membre UE.

Așa-zisa tranziție energetică agresivă propusă de Comisia Europeană nu va face decât să elimine România din sectorul pescuitului și acvaculturii, deoarece nu avem și nu vom avea capacitatea de a produce sau întreține nave electrice.

Singura navă electrică din Europa este în Norvegia. În rest, nu există infrastructura necesară, și nici capacități de reîncărcare și realimentare în porturi.

Mai mult decât atât, energia din surse alternative nici măcar nu este disponibilă pe piață și nici nu va fi într-un timp așa de scurt, astfel încât să înlocuiască energia obținută din sursele clasice, tradiționale, precum combustibilii fosili.

De ce să ne sabotăm propria economie, când putem să urmărim interesele naționale și să cerem Bruxelles-ului să ne respecte, așa cum a făcut Polonia? De ce trebuie să primim orice recomandare ca pe un ordin, aplaudând, în genunchi, toate obiectivele din mandatul Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.